22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
podignuta optužnica

Regionalni voditelj prodaje (50) iz koprivničke kompanije na prevaru uzimao robu i u dogovoru s ekipom prodavao po Hrvatskoj, društvo oštećeno za 1,3 milijuna kuna
R

Potom je 34-godišnjak preuzimao robu iz skladišta te ju odvozio teretnim vozilom i preprodavao po Varaždinu i Čakovcu. Isto tako, robu je znao predavati 54-godišnjaku, koji ju je prodavao po Umagu

Ne propustite

Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je krajem prošlog tjedna podiglo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1972., 1988. i 1968.), koje se sumnjiči da su počinili produljeno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u počinjenju tog kaznenog djela te zbog produljenog kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Mutne radnje odigravale su se u Koprivnici, Varaždinu, Čakovcu i Umagu, a spomenuta trojka imala je, očito, uhodan biznis. Glavnu ulogu odigrao je 50-godišnji regionalni voditelj prodaje jednog dioničkog društva iz Koprivnice.

– On je od travnja 2019. do ožujka 2021. godine, u više navrata izrađivao zahtjeve za izdavanje proizvoda u kojima je neistinito prikazivao kako različiti korisnici, a najčešće jedna neprofitna pravna osoba, traže da im društvo dodijeli pomoć u vidu svojih proizvoda te takve neistinite zahtjeve dostavljao u odjel marketinga društva koji je, ne sumnjajući u njihovu vjerodostojnost, izdavao naloge skladištu društva za pripremu i predaju tražene robe – piše u optužnici.

Potom je 34-godišnjak preuzimao robu iz skladišta te ju odvozio teretnim vozilom i preprodavao na području Varaždina i Čakovca. Isto tako, tu robu je znao predavati okrivljenom 54-godišnjaku, koji ju je prodavao na području Umaga. Novac od prodaje su 50-godišnjak i 34-godišnjak međusobno podijelili i zadržali za sebe. Također, okrivljenike se tereti da su, nakon toga, izrađivali krivotvorenu dokumentaciju, kojom su lažno prikazivali kako je roba isporučena korisnicima.

Kako kažu tužitelji, tim muljažama i nedjelima ostvarili su protupravnu imovinsku korist na štetu društva u iznosu većem od 1,3 milijuna kuna. Ako im se dokaže krivica za počinjenje nekoliko kaznenih djela, u zatvoru bi mogli provesti i do 10 godina života.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×