21.8 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
podizanje svijesti

FOTO Učenici obišli koloniju i učili o bregunici
F

Ne propustite

Tom prilikom organiziran je obilazak kolonije u Ferdinandovcu, kviz i umjetničke radionice kako bi se i kod najmlađih podigla svijest o ugroženosti ove ptice zbog gubitka njenog prirodnog staništa.

U sklopu kampanje Bregunica – ptica 2016. godine 80 učenika iz župnija duž rijeke Drave obišlo je jednu od najvećih kolonija bregunica u Ferdinandovcu u organizaciji WWF Adria.

Tom prilikom organiziran je obilazak kolonije, kviz i umjetničke radionice kako bi se i kod najmlađih podigla svijest o ugroženosti ove ptice zbog gubitka njenog prirodnog staništa.

– Bregunica je pod velikim pritiskom zbog nestanka staništa zbog obaloutvrda i izgradnje hidroelektrana. Pored očuvanja postojećih kolonija, potrebno je obnoviti i dosad uništena staništa, ali i podići svijest javnosti o ovoj iznimnoj ptici. Djeca su oduševljena ovom ptičicom te su pokazala iznimno poznavanje njenog života i prijetnji s kojima se suočava – istaknula je Branka Španiček, voditeljica projekata u WWF Adria.

Ugroženim pticama zbog gubitka njihovih prirodnih staništa u svom radu bavi se i Goran Šafarek, koprivnički biolog, kolumnist portala ePodravina.hr i suradnik WWF Adria.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×