14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Afera Jadransko osiguranje // Odgođeno suđenje Gašpariću i Senčaru za nezakonito sklapanje polica
A

Ne propustite

Zbog spriječenosti branitelja i okrivljenika, na Županijskom sudu u Varaždinu odgođena je javna rasprava čelnicima koprivničkog Jadranskog osiguranja Alenu Gašpariću i Darku Senčaru, koja je trebala biti održana 12. ožujka.

Ovom je raspravom trebalo započeti suđenje, na kojem ih se prema optužnici tereti da su državu oštetili za čak 1,6 milijuna kuna. Riječ je o nezakonito sklopljenim policama, jer su davali bonus na police osiguranja od automobilske odgovornosti, iako na to nisu imali pravo.

Nadzor HANFA-e otkrio je makinacije u koprivničkoj poslovnici Jadranskog osiguranja, sredinom 2011. godine, a dvojicu optuženih tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti.

Koprivnička poslovnica je navodno bonuse davala širokih ruku, a da bi se pogodnosti opravdale, jednostavno su krivotvoreni podaci osiguranika.

Svakom se klijentu prema zakonu nije mogao ponuditi bonus, koji je sezao čak do 50 posto popusta, već je za to trebalo proći nekoliko godina.

Gašparić je organizirao sklapanje polica, a Senčar je sklopio njih preko 3000.

Slijedeće je ročište na Županijskom sudu kod sutkinje Ljiljane Kolenko, zakazano za 24. ožujka 2014. u 09,00 sati, a koji je razlog spriječenosti branitelja i optuženih, nije poznato.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moja maturalna večer

[FOTO] POHVALNA AKCIJA Maturant Roman iz centra Svitanje postao model na jedan dan

U Zagrebu je šestu godinu za redom održana modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi u organizaciji zaklade Hrvatska...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×