15.1 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Jadranskom osiguranju u Koprivnici Hanfa zabranila sklapanje novih ugovora
J

Ne propustite

Od sumnjivih polica u koprivničkoj poslovnici njih 99,1 posto bilo je neispravno // foto: Glas PodravinePoslovnici Jadranskog osiguranja d.d. u Koprivnici do 31. kolovoza 2011. godine zabranjeno je sklapanje novih ugovora o osiguranju od automobilske odgovornosti, stoji u Rješenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) od 2. lipnja 2011. koje je ovih dana objavljeno u Narodnim novinama.

Razlog zabrani rada su nepravilnosti uočene tijekom nadzora obavljenog u ožujku i travnju ove godine, a prema kojem je čak 99,1 posto (!) od izuzetih 448 polica bilo neispravno odnosno sklopljeno u suprotnosti s odredbama Premijskog sustava.

Konkretno, radi se o nedopuštenim odobravanjima poznatog bonusa na premiju osiguranja, koji je vlasnicima vozila dodjeljivan u visini od 50 posto iako na to nisu imali pravo. Kako bi prikrili nepravilnost, u Jadranskom osiguranju su se služili brojevima prethodnih polica osiguranja koje nisu glasile na istog osiguranika niti na isto vozilo. Osim toga, nakon počinjene materijalne štete na imovini treće osobe, Jadransko osiguranje svojim klijentima nije snižavalo iznos bonusa, a što su bili dužni učiniti. Hanfa u Rješenju navodi i brojne druge primjedbe na organizaciju poslovanja i poslovnu dokumentaciju te zaključuje kako je ovo društvo, prema Zakonu o osiguranju, svojim postupanjem teže kršilo pravila o upravljanju rizicima.

Izvor: Glas Podravine

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

MLADI & USPJEŠNI

[VIDEO] BRAVO! Troje mladih i talentiranih glazbenika iz naše županije na popisu najboljih ispod 30 godina

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS Zamp) objavilo je zanimljiv popis na kojem se našlo 30 uspješnih hrvatskih autora, mlađih od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×