STAV VLADE I HDZ-A

Andrej Plenković: Što se tiče nedjelje, ja sam za to da bude neradna

Premijer Andrej Plenković najavio je kako će se, utvrdi li se da epidemiološki više nije nužna, zabrana rada nedjeljom ukinuti.

10:26h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Premijer Andrej Plenković najavio je kako će se, utvrdi li se da epidemiološki više nije nužna, zabrana rada nedjeljom ukinuti, no poručio je kako je on za to da nedjelja bude neradna.

– Zabrana rada nedjeljom bila je epidemiološka mjera koja je donesena u sasvim drugačijem trenutku od današnjih okolnosti, kada imamo jednoznamenkasti broj novooboljelih. I cilj mjere je bio jedan dan u tjednu smanjiti intenzitet mobilnosti populacije. Ako se sada epidemiološki konstatira da to više nije nužno, onda će se ta mjera ukinuti – rekao je premijer u intervjuu za subotnji Jutarnji list.

No, Plenković osobno zagovara neradnu nedjelju.

– Što se tiče nedjelje, ja sam za to da bude neradna. To je politički stav vlade i HDZ-a – rekao je.

Pripremljene su izmjene Zakona o trgovini

– Pripremili smo izmjene Zakona o trgovini s kojima uskoro idemo u savjetovanje, a taj bi zakon iduća saborska većina mogla usvojiti. Traži se model koji će uzeti u obzir da je Hrvatska i turistička zemlja. Želimo radnicima osigurati da imaju prigodu provesti nedjelju u miru s obitelji i svojim najbližima, ali i da se ostavi mogućnost nekoliko radnih nedjelja tijekom godine, kao i da se poslodavcima pruži prilika da i oni utječu na to koja će nedjelja biti radna, a koja neradna – rekao je Plenković.

 

čitam...