Ante Čačić vjeruje da će sa Slavenom osigurati opstanak

20:12h
0
Ante Čačić i Mišel Jakšić na konferenciji za novinare u Slavenu Belupu // Foto: Koprivnica.net

Ante Čačić pred koprivničkim je novinarima naglasio kako je sretan što mu je Slaven Belupo ukazao povjerenje, ali i zbog toga što opet radi, jer danas trenerima nije lako pronaći posao. Bivši trener Dinama i Maribora tvrdi da mu preuzimanje Farmaceuta predstavlja novi izazov. Kaže kako još nikad ni s jednim klubom nije ispao iz lige, pa vjeruje da će i sa Slavenom osigurati opstanak.

– Pred nama je još dosta utakmica, nastojat ćemo do kraja jeseni u preostalih pet susreta izbjeći posljednje mjesto na ljestvici. Moramo učiniti sve da u svakoj utakmici budemo optimalni, a ova je momčad pokazala da ima sposobost i kvalitetu te po rehtingu i koncentraciji kvalitete ne spada na posljednje mjesto – kazao je Čačić.

Smatra da je više razloga što je Slaven posljednji.

– Prošle sezone bila je borba do zadnjega kola za opstanak, doselekcija je napravljena kasnije pa pripreme nisu mogle biti idealne, a k tome je Liga 10 zahtjevna i hirovita. Moram reći da mi je kolega Scoria ostavio momčad u dobrom stanju.

Protiv Splita u petak očekuje zahtjevnu utakmicu, ali kaže kako će u svakom kolu njegova momčad ići po bodove.

Na pitanje o odnosima sa Zdravkom Mamićem i mogućem dovođenju igrača na posudbu iz Dinama, Čačić je odgovorio kako je dobar sa svima u hrvatskom nogometu, pa tako i s Mamićem, te da će se o pojačanjima i doselekciji razmišljati kad završi jesenski dio prvenstva.

Zamjenik predsjednika Slavena Mišel Jakšić dodao je kako osobno ništa ne očekuje od Dinama. Objasnio je kako je Čačić izabran za trenera zbog njegovog životopisa.

– CV gospodina Čačića sve govori o njemu. Brojke ne varaju i ne lažu – poruka je Mišela Jakšića.

Loading...