18.7 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Antonio Grgić izlaže u Galeriji Koprivnica, otvorenje u petak u 20 sati
A

Ne propustite

Otvorenje samostalne izložbe Antonia Grgića održat će se u petak, 25. travnja u 20 sati u Galeriji Koprivnica. Nakon više skupnih izložaba i samostalnih nastupa u zemlji i inozemstvu ovaj će koprivnički autor, poznat po svojim urbanim intervencijama, skulpturama u prostoru i idejama o prostornim zahvatima, prvi puta pokazati svoj rad i u rodnome gradu.

Antonio Grgić je arhitekt po obrazovanju. Nije s toga čudo da razmišlja i djeluje u kategorijama prostora. Ali, umjesto formiranja plašta kojim bi zatvorio prostor on ga razrađuje, defunkcionalizira, dekonstruira i čini ga relativnim.

Glavni alati pri tome su veći broj vratiju koji su nekada, prije pretvaranja prostora u kome izlaže u galeriju, imali svoju uobičajenu funkciju, i ogledala koja su postavljena tako da „prate” posjetitelja u njegovu hodu u izlagačkom ambijentu.

Vrata više nisu granica između vanjskog i unutarnjeg, ogledala više ne predstavljaju samo narcistički objekt: oni su sada predmeti koje autor koristi kako bi govorio o labilnoj, nejasnoj poziciji čovjeka.

Izložba dakle propituje ista ona pitanja o kojima slikari govore slikama, kipari skulpturama, performeri scenskom akcijom.

Naviknute na takve umjetničke projekte posjetiteljima će, zasigurno, trebati proces prilagodbe. Ali, što je umjetnost nego izazov i zahtjev za transformacijom!

Marijan Špoljar, povjesničar umjetnosti i ravnatelj Muzeja grada Koprivnice

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×