19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO // Zagonetna izložba Antonia Grgića
F

Ne propustite

U Galeriji Koprivnica prošlog petka otvorena je neobična izložba koprivničkog autora Antonia Grgića zagonetnog naziva “Kroza zrcalo, zagonetno”. I sam Marijan Špoljar, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i povjesničar umjetnosti je na otvorenju govorio o nemogućnosti jednostavnog imenovanja i opisivanja ovog rada.

Mada se po njemu radi o briljantnom intelektualnom radu, teško ga je jednostavno definirati. Jer radom je obuhvaćen čitav prostor galerije; ne samo zidovi, nego i njeni stropovi i podovi. Dio rada je na samo vidljivi prostor, nego i onaj njegov nevidljivi dio – bitni aspekti ovog rada su zvuk i miris. Što se tiče zvuka, zvučnu kulisu za izložbu su radili renomirani koprivnički muzičari Vojkan Jocić i Tomislav Šitum.

Autor Antonio Grgić je nazvao u svom govoru izložbu ambijentom i pozvao je posjetitelje da je ponovo pokušaju doživjeti nasamo, kada neće biti tolika gužva u galeriji. Jer gužva je bila velika, prostor galerije je bio premali za sve posjetitelje. No ova izložba se nije zadržala samo unutar zidova galerije, razlila i izvan omeđenog prostora galerije po čitavoj zgradi, ali i urbanim intervencijama u okolici galerije.

Autor je u svom govoru posvetio izložbu nedavno preminuom koprivničkom slikaru Romanu Baričeviću čiji rad mu je jednim dijelom bio inspiracija.

Ova interesantna izložba biti će otvorena do 11. svibnja. Možete je pogledati od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 14 u Galeriji Koprivnica na Zrinskom trgu.

{vsig}kultura/04-2014/galerija-grgic{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćno

PA KAJ JE TO? Pijan na fešti u Društvenom domu razbio čašu od 2 deci, Sud ga kaznio 700 eura?!

Koliko puta ste bili vani s društvom, malo vas je ponijelo pa ste na zvuk omiljene vam pjesme posegli...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×