18.2 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uskoro kreće nova faza?

Božinović objasnio kako će teći popuštanje mjera: Krenut ćemo oprezno, ako je ovaj virus išta pokazao, pokazao je da se jako brzo širi
B

S njime se složio i ministar zdravstva Vili Beroš, koji je zamolio građane da se ne opuštaju prije vremena.

Ne propustite

Današnji broj oboljelih od 23 daje optimizam da će se u narednom razdoblju neke mjere protiv koronavirusa popustiti, a o tome je na konferenciji za medije govorio i ministar Davor Božinović.

Rekao je kako se sada polako kreće u fazu popuštanja mjera, no to se mora uvesti postupno, kontrolirano i vrlo oprezno, kako se broj oboljelih ne bi ponovno povećao.

– Točna je činjenica da većina mjera istječe 19. travnja i sigurno ćemo morati većinu produljiti, no isto tako je izvjesno da se krećemo u smjeru faze popuštanja. Predsjednik vlade je tražio od svih ministara da pripreme pregled aktivnosti za koje bi s ekonomske točke bilo nužno da se aktiviraju čim prije. Nakon toga će epidemiološka struka dati sud o tome kako ih organizirati da se održavaju što sigurnije. Tada  bi Vlada zauzela svoje stajalište, a stožer bi operacionalizirao te mjere – opisao je Božinović.

Davor Božinović, Ministar unutarnjih poslova // Screenshot index.hr
Davor Božinović, Ministar unutarnjih poslova // Screenshot

Dodao je i da su dosadašnje mjere, sudeći po rezultatima, bile opravdane i učinkovite.

– Izvjesno je da će se većina produljiti, no kao i dosad ćemo promišljeno i oprezno krenuti u popuštanje mjera jer svako popuštanje nosi rizik. Ako je išta ovaj virus pokazao, pokazao je da se vrlo brzo širi u nekontroliranim uvjetima. Mislim da je naš pristup pokazao svu opravdanost, vidite i po današnjem broju oboljelih – smatra Božinović.

S njime se složio i ministar zdravstva Vili Beroš, koji je zamolio građane da se ne opuštaju prije vremena.

– Današnji broj je iznimno mali, ali upravo zahvaljujući mjerama. One su uvedene s ciljem i molim da ustrajemo, budemo disciplinirani i promišljeni jer se situacija može jako brzo pogoršati, pogledajte samo okolne zemlje – upozorio je Beroš.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×