Lijepe vijesti

Bravo! Udruzi Bolje sutra odobren još jedan projekt vrijedan oko 200 tisuća kuna

Partnerske organizacije, odnosno domaćini u kojima će se mobilnost odvijati u srodnim ne vladinim organizacija nalaze su u gradu Farsta, nedaleko glavnog grada Švedske, te u Španjolskoj u gradu Sevilla i u gradu Valladolid.

11:49h
0
Marija Mraz // Foto: Matija Gudlin

Udruzi osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice odobren je još jedan projekt vezan za obrazovanje odraslih te osposobljavanje mladih, a pod nazivom IPAK – informirani, prosperitetni, aktivni, konkurentni.

Kroz aktivnosti ovog projekta Udruga će narednih godinu dana raditi na rastu i razvoju Udruge u području obrazovanja odraslih, te na vidljivosti Udruge. Također, pojedini sudionici će polaziti razne edukacije i izvan Hrvatske, razvijat će se jezične kompetencije,  financijska pismenost, prekogranična suradnja.

– Ciljevi koji će se postići će dovesti da kompetencije koje osoblje stekne u mobilnosti prenese na naše korisnike i da sve to doprinese da povećanja osobne kompetencije, znanje i vještine za zapošljavanje, sudjelovanje u drugim obrazovnim aktivnostima u zajednici – rekla je predsjednica Udruge, Marija Mraz.

Vrijednost ovog projekta je 25.056 eura, a ovo prvi put da se Udruga prijavila na ovakvu vrstu Erasmus+ projekta te ga uspješno i napisala.

– S Agencijom za mobilnost i programe EU surađujemo još od 2013. Tada smo radili projektne prijave za razmjenu mladih. Po kriterijima Agencije mladi su samo do 25. godine, a naši članovi i volonteri polako su odrastali i sada spadaju u odrasle. Zato smo se odlučili sada prijaviti u područje za odrasle – objasnila je Mraz.

Velika je ovo i još jedna u nizu dobrih vijesti za Udrugu Bolje sutra pa nas ne čudi što nam s veseljem javljaju ovu vijest nakon što smo saznali kako će i radovi u Kampusu na poduzeću Koprivita startati ove godine.

– Sve nam je važno, ali prioritet projekta IPAK je da naučimo neke nove metode provedbe aktivnosti obrazovanja odraslih, da vidimo što i kako trebamo napraviti u području vidljivosti organizacije u lokalnoj zajednici. A važno nam je i da se širimo izvan lokalnih okvira kao bi pronašli partnere diljem Hrvatske, a i u EU – zaključila je Marija Mraz.

Partnerske organizacije, odnosno domaćini u kojima će se mobilnost odvijati u srodnim ne vladinim organizacija nalaze su u gradu Farsta, nedaleko glavnog grada Švedske, te u Španjolskoj u gradu Sevilla i u gradu Valladolid.

Projekt će trajati 12 mjeseci s početkom od 1. srpnja ove godine do 30. lipnja 2021., u njemu će sudjelovati deset osoba, od čega će njih osam sudjelovati u aktivnostima vezanim uz neformalno obrazovanja odraslih i upravljanje organizacijom te dvoje koje će sudjelovati u aktivnostima vidljivosti organizacije.

Projekt je odobren na Natječaju Agencije za mobilnost i programe EU za program Erasmus+ za 2020. godinu, u području “Mobilnost pojedinaca u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih”