8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
od ovog tjedna

Članica Uprave Podravke izabrana na čelnu funkciju jednog od udruženja u HGK, za člana Vijeća potvrđen i Kezele
Č

Postala je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK

Ne propustite

Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke i istaknuta županijska HDZ-ovka, od ovog se tjedna može pohvaliti novom odgovornom funkcijom. Naime na jučer održanoj izbornoj sjednici izabrana je za novu predsjednicu Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK, koja okuplja velika i srednja poduzeća. To znači da će od sada zagovarati interese članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.

– Osim Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike EU za RH 2023. do 2027., velika su očekivanja i od Operativnog programa Konkurentnost i kohezija kojim bi se, između ostalog, trebao financirati razvoj strateške industrije Hrvatske, proizvodnju hrane. U izazovnim vremenima u kojima su vidljive posljedice pandemije bolesti COVID 19, ruske agresije na Ukrajinu te nepovoljnih klimatskih uvjeta, očuvanje sektora proizvodnje hrane i njegov razvoj, neće biti moguć bez pomoći Državnog proračuna i EU fondova. Najnoviji paket pomoći Vlade ublažit će krizu u poslovanju prehrambenih tvrtki, međutim, trebaju nam pravi razvojni alati kojima ćemo premostiti energetsku krizu u smislu snažnijeg korištenja obnovljivih izvora energije i veće energetske učinkovitosti te trajno raditi na podizanju produktivnosti i stvaranju inovativnih konkurentnih proizvoda u skladu sa zahtjevima potrošača – istaknula je Ljiljana Šapina.

Dodala je kako će se udruženje baviti brojnim pitanjima, od različitih aspekata sigurnosti hrane, nedostatka radne snage, zaštitom okoliša, zbrinjavanjem otpada, ambalažom, korištenjem obnovljivih izvora energije, ali i pitanjima poput nepoštenih trgovačkih praksi i porezne politike. Također, u fokusu Udruženja bit će i pitanja državnih potpora kao alata za rješavanje ad-hoc disbalansa na tržištu.

Napomenimo kako Šapina nije jedina podravkašica koja se našla u Udruženju prehrambeno-prerađivačke industrije HGK. Naime, Na izbornoj sjednici izabrano je i 11 članova Vijeća za iduće četverogodišnje razdoblje, a jedan od njih je Dalibor Kezele. Riječ je, inače, o direktoru Podravkinog poljoprivrednog sektora.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×