8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IZBORNA SJEDNICA

Izabrani novi članovi Gospodarskog vijeća, njih 15 predstavlja najjače županijske gospodarske subjekte
I

Neki naši gospodarski subjekti imaju značajan odnos na tim istočnim europskim tržištima, potrebna je prilagodba na aktualno stanje, no nadam se da ono, iako neće biti lako, neće biti presudno u poslovanju naših kompanija, istaknuo je župan Koren.

Ne propustite

U ponedjeljak je održana izborna sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica
kojoj su uz članove Gospodarskog vijeća, predstavnike vodećih tvrtki u Koprivničko-
križevačkoj županiji prisustvovali potpredsjednik HGK Tomislav Radoš i župan Koprivničko- križevačke županije Darko Koren.

Prema prijedlogu Povjerenstva za izbor članova Gospodarskog vijeća izabrani su novi članovi na četverogodišnji mandat, a to su ispred Podravke Martina Dalić, Mirko Habijanec iz Radnika, Hrvoje Kolarić iz Belupa, Daniel Unger iz Podravske banke, Siniša Katavić iz KTC-a, Ivan Franičević iz Rasca, Željko Pecak iz Cemix Croatie, Dario Šumiga iz Hartmanna, Igor Benaković iz Bauwerk Groupe Hrvatska, Robin Šatvar iz Robina, Stjepan Dergez iz Dergeza, Damir Felak iz Hrvatskih šuma, Nataša Tetec iz GKP Komunalac, Tomislav Ivanek iz Elektro-čelika i Krunoslav Vitelj iz HGK ŽK Koprivnica.

Gospodarsko Vijeće ŽK Koprivnica će u narednom mandatu imati 15 članova. Članovima je na izboru čestitao župan Darko Koren koji je istaknuo važnost koju HGK kao potporna institucija ima u hrvatskom gospodarstvu.

– HGK je sa svojim županijskim podružnicama lider u potpori poduzetnicima i gospodarstvu. Vjerujem da će i aktualna reorganizacija sustava Komore biti uspješna kako bi se kvalitativno pomoglo svima koji u njoj sudjeluju. Važna je komunikacija između sektora koji su zastupljeni u sustavu, sigurno postoji prostora da se sinergijom još više doprinese u razvoju gospodarskih aktivnosti koje će u ovim izazovnim vremenima biti otežane zbog recentnih zbivanja na europskim prostorima, a posebno u ratom pogođenoj Ukrajini. Neki naši gospodarski subjekti imaju značajan odnos na tim istočnim europskim tržištima, potrebna je prilagodba na aktualno stanje, no nadam se da ono, iako neće biti lako, neće biti presudno u poslovanju naših kompanija, istaknuo je župan Koren.

Potpredsjednik HGK Tomislav Radoš predstavio je novi Zakon o HGK, strateške smjernice
za daljnji razvoj HGK i nove pakete usluga koji su na raspolaganju poduzetnicima. Okupljene članove Gospodarskog vijeća izvijestio je o aktivnostima koje HGK provodi kako bi pomogla svojim članovima u vezi aktualnih gorućih problema, a to su energetska kriza prouzrokovana enormnim rastom cijena energenata, problemi u građevinarstvu zbog rasta cijena građevinskog materijala te situacija u Ukrajini.

– Mi želimo da HGK više ne bude samo komentator zakona nego da postane predlagač i
inicijator novih zakonskih propisa. Cilj je da HGK postane središnja i najvažnija institucija
hrvatskog gospodarstva, naglasio je potpredsjednik Radoš.

Direktorica Centra za inovacije i EU projekte u HGK Danijela Ćenan predstavila je
Nacionalni plan za oporavak i otpornost s naglaskom na područje gospodarstva te
ključne odrednice koje se tiču natječaja i javnih poziva koji će se raspisivati iz NPOO-a
ujedno je pozvala poduzetnike da koriste pomoć od HGK prilikom procijene i prijave svoje
projektne ideje na natječaje u dolasku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ma top

Predivna Anamarija ni ovog puta nije razočarala, pogledajte samo taj kaput

Mlada brineta Anamarija ni ovog puta nije razočarala. Anamariju često znamo vidjeti na špici i svakog puta iz ormara izvuče...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×