VOLIMO VOLONTIRANJE

Crveni križ provest će novu akciju prikupljanja donacija, evo što im je trenutno potrebno

Mole sugrađane, koji su u mogućnosti, da doniraju nešto od navedenog te na taj način pomognu onima kojima je potrebno.

11:40h
0
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ovaj mjesec organizira akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta Volimo volontiranje.

Akcija će se održati u ponedjeljak, 6. svibnja, u Robnom centru KTC, Ivana Česmičkog 15 u Koprivnici. Vrijedni volonteri će po već poznatom rasporedu, u vremenu od devet do 13 sati, kupcima dijeliti letke s popisom potrebnih namirnica kako bi oni koji žele učiniti dobro djelo znali što mogu donirati za potrebe Socijalne samoposluge. Trenutno im nedostaju brašno, sol, juhe, tjestenina, riža, konzerve, keksi, kava, pelene, toalet papir i ostale raznovrsne prehrambene i higijenske namirnice.

Mole sugrađane, koji su u mogućnosti, da doniraju nešto od navedenog te na taj način pomognu onima kojima je potrebno. Korisnicima Socijalne samoposluge paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama dijele se jednom tjedno, a prema Sporazumu između Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Grada Koprivnice pravo na pakete ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava pomoći za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te su stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

Projekt Volimo volontiranje Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi od 1. rujna 2017. u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama Đure Estera, Braće Radić i A. N. Gostovinskog, a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.166.365,04 kuna.

čitam...