28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Damir Polančec od sutra na slobodi
D

Ne propustite

Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade, od sutra je slobodan čovjek.

On je u Kaznionici u Turopolju služio desetomjesečnu zatvorsku kaznu, još od 15. listopada prošle godine, no Uprava mu je oprostila preostalih 40 dana zatvora.

Ondje je završio zato što je, u cilju rješavanja pitanja radnika Borova u Vukovaru, od odvjetnika Petra Miletića naručio studiju, koja se pokazala nepotrebnom, te mu protupravno pribavio pola milijuna proračunskih kuna.

Zagrebački Županijski sud u listopadu 2010. Polančeca je nepravomoćno osudio na 15 mjeseci zatvora, no Vrhovni mu je sud smanjio kaznu za pet mjeseci, uzevši u obzir kao olakotnu okolnost upravo motiv zbog kojega je djelo počinjeno, a to su radnici Borova.

– Ako sam ja postupao s ciljem, namjerom, svrhom ili motivom da odvjetniku pribavim nepripadnu imovinsku korist, daj mi Bože da izgubim oba oka, da mi se isuše obje ruke i obje noge i neka krepam u najgorim mogućim mukama koje možete zamisliti – rekao je Polančec novinarima uoči odlaska na izdržavanje kazne.

Polančeca i bivše čelnike Podravke još čeka presuda za aferu Spice, a postupak je u tijeku. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×