Polančec oslobođen od optužbi za Inu

08:19h
0
Polančec i Nobilo iskazali su zadovoljstvo presudom tužiteljstva // foto: Ivan Brkić

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, oslobođen je jednog od tri postupka koji se trenutno vode protiv njega. Naime, tužiteljstvo je procijelnilo da Polančec, koji je bio glavni pregovarač države u prodaji Ine MOL-u, nije zloupotrijebio poziciju, niti pomagao Sanaderu kojeg se tereti da je primio 10 milijuna eura mita.

Državno odvjedništvo zaključilo je da Polančec nije krio sadržaj pregovora s MOL-om, već da je o svemu redovito obavještavao Vladu i vrh stranke kojoj je pripadao. Ključni dokaz bio je disk na kojem su se precizno nalazile sve prezentacije, što je samo potrdilo Polančecove iskaze da je Predsjedništvo HDZ-a znalo sve o pregovorima s mađarskom naftnom kompanijom. USKOK je ovih dana vratio Polančecu taj disk, što je bio jasni znak da se protiv njega obustavlja istraga koja je pokrenuta u lipnju.

MARKETING EPODRAVINA.HR

I Damir Polančec i njegov odvjetnik Anto Nobilo, iskazali su zadovoljstvo ovom presudom tužiteljstva te su najavili da će se i u ostalim slučajevima, koji se vode protiv bivšeg potpredsjednika Vlade,  pokazati njegova vjerodostojnost.

čitam...