sukob stanara i vlasnika zemljišta

FOTO Darko Grošić ogradio parking Martinovke, stanari ogorčeni: Kasnila sam na posao zbog njega, Grošić: Uzurpiranje mog zemljišta će ih skupo koštati

Grošić na svojoj parceli planira izgraditi poslovno-stambenu zgradu, za koju ima odobreno idejno rješenje izgleda prednje fasade koje je osmislio Arhitektonski biro iz Zagreba, no radovi ne mogu krenuti zbog sudskih sporova sa stanarima Martinovke.

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ograda je vraćena // Foto: Ivan Balija

Radno je bilo jučer u popodnevnim satima oko Martinovke, zgrade u samom centru Koprivnice, na zemljštu ispred zgrade koja je u vlasništvu koprivničkog poduzetnika Darka Grošića.

Točnije, ponovno je postavljena ograda koju su stanari maknuli još prije tri godine jer im je time bilo onemogućeno parkiranje, mada im je, kaže u našem razgovoru vlasnik parcele, sudski naređeno da ju vrate, na što su se oglušili.

– Još imamo sporova koje treba riješiti, i kada ih riješim, idemo dalje, počinjem s gradnjom. Dobio sam tri pravomoćne presude i oni su tu ogradu trebali vratiti, no nisu. Oni će sada morati platiti trošak postavljanja ograde, ali i ovrhe. Drugo, platit će također u sudskom postupku naknadu štete za koju ću ih posebno tužiti – kaže Grošić.

On im je, tvrdi, ponudio da otkupe tu parcelu, vrate mu novac koji je on uložio, no ponudu su odbili pravdajući se da za to nemaju novaca.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Za to nisu imali novac, a za vođenje postupaka jesu. Uložio sam više od 1,2 milijuna kuna, tri godine me već zezaju, krajnje su nekorektni i pitaju me jesam li sretan što sam ih zeznuo. A kako bi ih zeznuo ako su oni na mojem vlasništvu, tri puta su rušili i stupiće, zidiće, makivali ogradu. Kad su tražili put služnosti, ogradio sam. Onda kada su vidjeli da ne mogu prolaziti automobilima, rušili su mi zidiće. Skupo će ih koštati svaki taj dan kojim mi uzurpiraju zemljište – oštar je Grošić.

Šokirani jučerašnjim postavljanjem ograde ostali su stanari ove zgrade, ali i oni koji ovdje imaju poslovne prostore.

– Ogorčeni smo. Jutros sam kasnila na posao jer se nisam mogla parkirati kod zgrade već sam mjesto morala pronaći negdje drugdje. U ulici nasuprot, u Generalićevoj, pravi je krkljanac. Roditelji dovode djecu u vrtić, mi iz zgrade pokušavamo pronaći mjesto i nastaje gužva. Onda se svi pokušavamo izvući van iz te ulice, grozno je – ispričala nam je jedna od djelatnica u zgradi koja je željela ostati anonimna.

Podsjetimo, Grošić na svojoj parceli planira izgraditi poslovno-stambenu zgradu, za koju ima odobreno idejno rješenje izgleda prednje fasade koje je osmislio Arhitektonski biro iz Zagreba, no radovi ne mogu krenuti zbog sudskih sporova sa stanarima Martinovke.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Loading...