Dodatno ograničenje brzine i stroža policijska kontrola u Ratarskoj ulici

11:19h
0
Za vrijeme izgradnje rotora, mnogi automobili prometuju Ratarskom ulicom // foto: Ivan Brkić

Izgradnjom rotora na križanju Starogradske ulice i koprivničke zaobilaznice vozači su za tranzitni promet počeli intenzivno koristiti Ratarsku ulicu u Starigradu. Riječ je o neasfaltiranoj cesti s koje se prolaskom vozila, među kojima ima i kamiona, dižu oblaci prašine, zbog kojih stanovnici te ulice ne mogu više ni otvarati prozore svojih kuća.

Prozvani gradonačelnik Zvonimir Mršić rekao je da je gradska uprava učinila sve što je u njenoj ingerenciji kako bi zaštitila građane, čije su kuće praktički izgrađene u polju, izvan građevinske  zone.

– Naložili smo da se stavi prometni znak zabrana kretanja Ratarskom osim stanara i uputili smo vatrogasce da u danima kada je bilo doista sparno, a nisu se poštivali ti propisi, vatrogasci prođu i poliju Ratarsku da se toliko ne praši. Razgovarali smo i spolicijom i ograničit ćemo brzinu u Ratarskoj na 20 ili na 30 i nakon toga ćemo osigurati kontrolu brzine.

Koprivnički gradonačelnik je ujedno upozorio da su za probleme stanovnika Ratarske trenutno nadležni investitori rotora – Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste, koji prema informacijama kojima raspolaže Grad, nisu izradili studiju obilaznog prometa.

Regulacija obilaznog prometa tijekom izgradnje rotora na križanju zaobilaznice i Starogradske ulice uređena je po asfaltiranim cestama  prema Draganovcu, što nikako ne uključuje Ratarsku. Rekao je to ravnatelj Županijske uprave za ceste Krešimir Janach i dodao.

– Lokalno stanovništvo koje poznaje i  Ratarsku i sve ulice u Starigradu, vjerojatno koristi te ceste. Mi tu cestu uopće nismo predvidjeli za privremenu regulaciju, ali smo zato naknadno postavili još dodatnu signalizaciju tako da ne bi bilo puno problema kod tih stanovnika.

Janach ističe da su o svim podacima o privremenoj regulaciji prometa upoznali sve nadležne službe.

Izvor: Radio Drava