Plan gospodarenja otpadom

Dopis Europske komisije ide u prilog Dobroviću i zaustavlja gradnju Piškornice

12:09h
0
Foto: Matija Gudlin

Ovo ujedno znači i da planiraju poduprijeti projekt manjih komposišta i sortirnica te recikliranja otpada, a upravo se za takav način gospodarenja otpadom zalaže i tehnički ministar okoliša, Slaven Dobrović.

Na adresu Ministarstva okoliša stigao je dopis Europske komisije u kojem naglašavaju da će europska sredstva za gradnju novih velikih centara za obradu otpada biti odobrena, ali samo u ograničenim slučajevima, koji će ujedno morati biti i jako dobro opravdani.

Napominju da su planirani centri, među kojima je i Piškornica, prekapacitirani te ne zadovoljavaju EU obveze o odvojenom prikupljanju otpada.

Eu, naime, podupire projekte manjih komposišta i sortirnica te recikliranja otpada, a upravo se za takav način gospodarenja otpadom zalaže i tehnički ministar okoliša, Mostov Slaven Dobrović.

Iz europske komisije još su jednom naglasili i kako Hrvatska do 2020. godine mora reciklirati 50 posto metala, plastike i papira, što se opet slaže s Dobrovićevim planom, dok se prema tome Piškornica neće graditi.

 

čitam...
Loading...