Pravda za obitelj

Dragan Dolenec potpuno oslobođen nakon prijetnji liječnicima, Vanesa će na spasonosnu transplantaciju u Austriju

Odvjetnik Kristijan Vuljak nije iznenađen raspletom situacije na sudu, već je isticao da se uopće nije radilo o kažnjivom postupanju.

15:36h
0
Dragan Dolenec
Kristijan Vuljak i Dragan Dolenec // Foto: Ivan Brkić

Dragan Dolenec pravomoćno je oslobođen na sudu nakon što je nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te prijetio da će baciti bombu na KBC Rebro.

Dolenec, otac Vanese, teško bolesne djevojčice koja se rodila s rijetkom anomalijom kloakom i koja treba transplantaciju bubrega, već je prošle godine nepravomoćno oslobođen na prvom ročištu na koprivničkom Općinskom sudu.

– Sada je sve to gotovo, nemam više nikakvih problema – rekao nam je Dolenec.

Što se tiče Vanese, ona će ići na operaciju u Innsbruck u Austriju, gdje će biti stavljena na Eurotransplant listu čekanja i dobit će novi bubreg, kako se nada njen otac, uskoro.

– Vozimo je svaki ponedjeljak, srijedu i petak u Zagreb na Rebro na hemodijalizu, svaki od tih dana po četiri sata. Papiri su već poslani u Austriju, tamo će biti transplantacija. Na konziliju naši su liječnici odlučili da će se taj zahvat obaviti tamo, nadam se da će to biti uskoro – objasnio nam je Vanesin otac.

Istaknuo je i da je vrlo zahvalan svima koji su bili uz njegovu obitelj i Vanesu sve ovo vrijeme.

Odvjetnik Krunoslav Vuljak nije iznenađen raspletom situacije na sudu, već je isticao da se uopće nije radilo o kažnjivom postupanju.

– Mi smo od samog početka ukazivali da se u konkretnom slučaju ne radi o kažnjivom postupanju moje stranke i drago mi je da je takvu odluku donio i Općinski sud u Koprivnici – rekao je Vuljak nakon prošle, nepravomoćne presude, a tako misli i danas.

Veliku priču o Vanesi Dolenec i njenom životu s rijetkom bolešću možete pročitati OVDJE.

čitam...