Drnje // Počinje obnova Dravske ulice koja je stradala u prošlogodišnjoj poplavi

14:19h
0
Dravska ulica u Drnju poplavljena je u rujnu 2014. godine // Foto: Mario Kos

Krajem tjedna u Drnju počinje obnova Dravske ulice, koja je tijekom poplava prošlog rujna bila pod vodom i pretrpjela velika oštećenja. Nakon što je ishođena potrebna dokumentacija, proveden natječaj i odabran izvođač, drnjanski načelnik Slavko Loth je najavio skori početak radova u Dravskoj i opisao što će se tamo konkretno sve raditi.

– Kompletna ulica u dužini od 800 metara će se ponovno preasfaltirati, s tim da će se tamo gdje je Drava probila i najviše uništila, gdje smo morali prekapati, biti postavljene četiri cijevi zbog, nadamo se da neće trebati, zbog mogućeg izlijevanja Drave, tako da se ona može vraćati natrag u potok Gliboki. Taj dio ulice će se malo podići, odnosno osigurat ćemo drugu stranu da u slučaju izlijevanja Drave i ona ne strada – rekao je Loth.

Lani tijekom poplava Dravsku ulicu u Drnju obišao je premijer Zoran Milanović i odmah rekao da država neće pomoći u obnovi, dok je župan Darko Koren idućeg dana rekao da Županija hoće. Iz koprivničko-križevačkog županijskog proračuna Općina Drnje je za sanaciju Dravske ulice dobila 100 tisuća kuna pomoći. A posao je ukupno vrijedan oko 380 tisuća kuna, kaže načelnik Loth. Ističe da su već mnogo iz općinskog proračuna uložili u sanacije drugih oštećenja koje su napravile poplave, primjerice popravili su dva poljska mosta i nekoliko puteva, kako bi mještani mogli s poljoprivrednom mehanizacijom doći do svojih oranica.

– Mislim, ove godine stvarno sve planove koje sam imao mimo toga otišlo je sve na sanaciju od poplava. Na žalost, od države se ne nadam nikakvoj pomoći, od Županije se nadam i vjerujem da će nam do kraja godina pomoći nešto više od tih 100.000 kuna. Sad sam baš poslao dopis Hrvatskim vodama da Gliboki konačno saniraju onako kako bi trebalo, da barem zaštitimo naselje od tog potoka, što nije nemoguće napraviti – dodao je načelnik.

Sve što su lani poplave uništile na drnjanskom području je sanirano, kaže načelnik Loth, osim Dravske, koja je prilično veliki zahvat. Početak radova tamo se očekuje krajem ovog tjedna, a obnova ulice će trajati dva do tri tjedna.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...
Loading...