PRVA ŽNL

Drugi Borac i treća Mladost sastaju se u Molvama, nepobjediva Sloga ide Dravi kojoj je već zabila 10 pogodaka

U subotu će, također, igrati posljednji Kalinovac protiv Mladosti koja je u prvoj utakmici slavila s uvjerljivih 4-1.

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Odličnom utakmicom, derbijem kola između Mladosti i Borca otvorit će se 16. kolo Prve ŽNL. U Molvama će, u subotu u 16 sati, igrati drugi i treći sastav prvenstva koji su dosad upisali po 11 pobjeda, dva neriješena rezultata i dva poraza, što im je donijelo 35 bodova.

Da će biti napeto svojim su kvalitetnim nastupima dokazivali tijekom cijele sezone. Među najboljima su po broju postignutih i primljenih pogodaka, a njihov prvi ogled rezultatom 2-3 otišao je na stranu Molvaraca. Kako je Sloga iz Koprivničkog Ivanca i dalje bez poraza te s 43 boda drži prvo mjesto, bit će možda i presudno uzeti bodove kako bi se održala kakva-takva nada u borbi za naslov. Dakako, tu je i kunovečko Bratstvo koje s 33 boda čeka pogrešku Imbriovčana i Molvaraca.

U subotu će, također, igrati posljednji Kalinovac protiv Mladosti koja je u prvoj utakmici slavila s uvjerljivih 4-1.

Program najvišeg razreda županijskog nogometa nastavit će se u nedjelju ujutro kada će Kunovčani ugostiti Tomislav-Radnik. Nogometaši iz Svetog Ivana Žabna uvijek su tu negdje, u gornjoj polovici. Predstavljaju opasnoga protivnika koji je početkom rujna namučio ovotjednog protivnika, izgubivši s tijesnih 2-3. Jednako tako, izdvojiti možemo i njihovih 2-2 s Borcem.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Derbi sredine ljestvice igrat će se u Hlebinama gdje Lipa dočekuje Osvit. Domaćin će zbog tri prikupljena žuta kartona biti oslabljen za neigranje Mihaela Štrkalja i Dominika Gregla.

Miklinovec je savladao Viktoriju pa onda i Dravu iz Novigrada Podravskog. Pobjednički niz pokušat će nastaviti u Ždali, na dalekom gostovanju kod Prekodravca.

Spomenuti Novigraci ugostit će nesavladivu Slogu koja sigurno korača putem prema peharu. U rujnu su im čak deset puta ubacili loptu u mrežu. Može li Drava prirediti čudo i izvući barem bod?

Preostalo je dotaknuti se utakmice dvaju klubova sa začelja, Viktorije i Panonije. Premda su daleko od posljednjeg Kalinovca, i jedni i drugi zasigurno žele koji bod dodati svome kontru.

Prva ŽNL, 16. kolo, subota i nedjelja 10. i 11. travnja, 16 sati:

NK Mladost Molve – NK Borac / subota
NK Kalinovac – NK Mladost Sigetec / subota
NK Bratstvo – NK Tomislav Radnik / nedjelja, 11 sati
NK Lipa – NK Osvit
NK Prekodravac – NK Miklinovec
NK Drava (NP) – NK Sloga
NK Viktorija – NK Panonija