odluka vijeća

Đurđevac će osnovati dvije nove škole, osnovnu glazbenu i onu za učenike s teškoćama u razvoju, Janči: To je preduvjet za financiranje iz EU

Osnovna škola Đurđevac obuhvaća naselja Đurđevac, Sveta Ana, Grkine i Severovci te područne škole u Budrovcu, Čepelovcu, Mičetincu, Sirovoj Kataleni i Suhoj Kataleni. 

11:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Đurđevačko Gradsko vijeće donijelo jednoglasno je donijelo odluku o novoj mreži osnovnih škola na području grada. O čemu se radi pojasnio je gradonačelnik Janči.

– Nova mreža osnovnih škola na području grada Đurđevca je dio mreže škola na nacionalnom nivou i to je preduvjet da bi smo mogli financirati nove izgradnje školskih objekata iz EU fondova. Mi kao Grad dajemo prijedlog mreže škola na našem području da bi se to uvrstilo u nacionalni dokument – obrazložio je Janči.

Osnovna škola Đurđevac obuhvaća naselja Đurđevac, Sveta Ana, Grkine i Severovci te područne škole u Budrovcu, Čepelovcu, Mičetincu, Sirovoj Kataleni i Suhoj Kataleni.

Dvije škole predviđene su za osnivanje, jedna je Osnovna glazbena škola Đurđevac koja bi imala šest razreda i radila bi u jednoj smjeni, pokrivala bi upisno područje grada Đurđevca i okolnih općina. Grad je prijavio projekt izrade projektne dokumentacije za ovu školu za financiranje iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja. Druga škola je Osnovna škola za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac. Radit će u jednoj smjeni. Znamo da trenutno naši učenici s teškoćama pohađaju Osnovnu školu Đurđevac i to kao posebni odjeli za učenike s teškoćama u razvoju, a mrežom škola predviđa se osnivanje nove škole – riječi su Hrvoja Jančija.

Foto: Jurica Karan
Rajko Gašparić // Foto: Jurica Karan

Za raspravu se javio Rajko Gašparić (HDZ) koji je predložio da se u budućnosti, kad se budu mijenjala imena, ime Osnovne škole Đurđevac promijeni u Prva osnovna škola Đurđevac s obzirom da će u bližoj budućnosti doći do potrebe za osnivanjem još jedne osnovne škole.

– Za izradu mreže škola izdane su smjernice koje propisuju da jedna optimalna škola ima od 300 do 400 učenika. Naša škola ih ima otprilike 700, ali nije cilj da se jedna škola cijepa na dvije, nema smisla. Naša škola je veća po smjernicama, mi bi imali uvjete za dvije škole – kazao je gradonačelnik.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW