7.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Europska nagrada Hrvoju Šlabeku, koprivničkom novinaru Večernjeg lista
E

Ne propustite

101130-slabek-mNovinar Večernjeg lista Hrvoje Šlabek osvojio je drugo mjesto na izboru za prestižnu nagradu “Novinarska hrabrost”, koju dodjeljuju medijska korporacija Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) Media Group i International Federation of Journalists (IFJ), najveće svjetsko udruženje novinara koje okuplja 200.000 novinara.

Šlabek, koji je zaposlen u koprivničkoj redakciji Večernjeg lista, prvi je novinar iz Hrvatske koji je osvojio ovu nagradu i to za rad na otkrivanju i praćenju slučaja Podravke, odnosno korupcijske veze između bivšeg potpredsjednika hrvatske Vlade Damira Polančeca i najveće hrvatske prehrambene kompanije Podravke.

 

Europski žiri, koji će Šlabeku nagradu dodijeliti na 4. Medijskom forumu u jugoistočnoj Europi 3. prosinca, uvažio je činjenicu da je novinar iz male sredine otkrio veliku priču koja je kasnije rezultirala uhićenjem Podravkinih menadžera i tadašnjeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, a kasnije i pravomoćnom optužnicom koju je protiv njih podignuo hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

– Iznimno sam počašćen nagradom “Novinarska hrabrost”. Iz osobnog rakursa mogu primijetiti da je ova nagrada velika satisfakcija za pritiske i neugodne situacije u kojima sam se našao ja, kao i moja obitelj, tijekom istraživanja i objavljivanja tekstova o toj koruptivnoj priči. Želim zahvaliti Večernjem listu i Styriji koji podržavaju profesionalne napore novinara u razotkrivanju korupcije kao i na činjenici da su našli razloga da me nominiraju – izjavio je Hrvoje Šlabek nakon dodijeljene nagrade.

Prvu nagradu ove su godine podijelila dva mađarska novinara József Gelei i László Murányi za seriju članaka na temu “Robovi modernih vremena” u kojima su opisali patnje ljudi koji su postali žrtve modernog ropstva u Mađarskoj.

Izvor: Večernji list

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Optužnica

Kupio 5,3 kilograma ilegalnog duhana, može i do godinu u zatvor!

Čak i godinu dana zatvora može dobiti jedan 55-godišnjak kojeg je policija "ulovila" u kupnji ilegalnog duhana. Osim što...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×