28.5 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

VIDEO // Večernjakova tribina: Gradonačelnica i suradnici odgovarali na brojna pitanja građana
V

Ne propustite

U Domu mladih Koprivnica održana je javna tribina „Za bolju Koprivnicu” u organizaciji Večernjeg lista na kojoj su na brojna pitanja građana odgovarali koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak i njeni suradnici. Na tribini se okupilo 80-ak Koprivničanaca, a moderator Hrvoje Šlabek, šef Večernjakova dopisništva, pročitao je i pitanja koja su pristigla pisanim putem. 

U nastavku teksta donosimo neka od pitanja i sažete odgovore o aktualnim gradskim problemima.

– Kad će brza cesta doći do Koprivnice?

– Teško je reći točan datum, jer to ne ovisi o nama – rekla je gradonačelnica Vesna Želježnjak.

– Koprivnica se hvali da je grad bicikala, a u centru grada nema niti jedne biciklističke staze?

– Mi smo neke od ulica od Županijske uprave za ceste preuzeli u doista katastrofalnom stanju jer ŽUC godinama nije uložio ni kune u obnovu ili rekonstrukciju pojedinih prometnica. Svjesni smo tog problema i nastojat ćemo ga riješiti kad će za to postojati mogućnost – kazao je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

– Kad će napokon biti obnovljena Ulica Đure Estera?

– Ta se ulica nalazi unutar zaštićene zone i svi zahvati moraju biti u skladu s konzervatorskim uvjetima. Esterova mora imati urbanističko rješenje jer se naslanja na Zrinski trg, a i za Zrinski i Trg bana Jelačića planiramo napraviti novo ubranističko rješenje. Uglavnom, ove godine počet će izrada projektne dokumentacije – kazala je pročelnica za izgradnju Grada i upravljanje nekretninama Jasna Golubić.

– Što će konkretno koprivnička bolnica dobiti od Ministarstva u ovoj godini?

– U planu za 2014. godinu je izgradnja pedijatrije i magnetska rezonanca – odgovorila je Maja Hleb, predsjednica Sanacijskog vijeća bolnice.

Publika na Večernjakovoj tribini // Foto: Koprivnica.net– Kakvo je trenutno stanje u gradskoj blagajni?

– U gradskoj blagajni ima sredstava, likvodnost je dobra – kazala je Jasmina Stričević, pročelnica Upravnog odjela za financije i poticanje poduzetništva.

– Što je s odvozom glomaznog i opasnog otpada?

– Odvoz je za građane besplatan, a svi zainteresirani mogu se javiti u Komunalac, osobno, telefonom ili e-mailom, i s njima ćemo dogovoriti detalje odvoza otpada – rekla je Maja Hleb, predsjenica Uprave Komunalca.

– Kad će Starigrad dobiti dječji vrtić?

– Strategija je u izradu, ali vrtić u Starigradu trenutno nije u planu. U međuvremenu smo isfinancirali djelatnost privatne dadilje koja će raditi na području Starigrada – objasnila je zamjenica gradonačelnice Melita Samoborec.

– Kad će početi izgradnja škole u Podolicama?

– Trenutno se razmatra na koji je način isplativije graditi školu, no izgradnja te škole jedan je od prioriteta. Uskoro će na Gradskom vijeću biti rasprava i konačna odluka, a ako sve bude u redu, kroz dvije i pol godine škola bi trebala biti na raspolaganju učenicima – kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Kristina Cvitić.

Video snimka cijele tribine // video: udruga Kopriva

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=aV6k9Sdaq8k type=youtube}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vesele kolone

FOTO Tako se slavi kraj nastave! Mali Radići dan iskoristili za odlazak u kino, pogledajte to veselje

Učenici diljem Lijepe Naše broje dane do završetka školske godine. Posljednji tjedan učenici Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice iskoristili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×