prometni prekršaji

Evo koliko je ‘napuhao’ rekorder vikenda

11:55h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Tijekom proteklog vikenda, sankcionirano je 125 prometnih prekršaja, od čega 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 27 prekršaja nepropisne i neprilagođene brzine.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača, tri su uhićena, a protiv dva su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su proglašeni krivima te kažnjeni novčanom kaznom i kaznom bezuvjetnog i uvjetnog zatvora. Jedan vozač predan je na izdržavanje izrečene kazne u zatvor u Bjelovaru.


Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 13. svibnja, u 19.35 sati u Ulici Andrije Palmovića u Rasinji.  Vozač (44) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,40 promila. On je uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 1000 kuna i kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na jednu godinu.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju, 15. svibnja, u 22.10 sati u Starogradskoj ulici u Starigradu, kada je 20 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 96 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

čitam...