radni sastanak

Evo što su se za Piškornicu iza zatvorenih vrata dogovorili premijer Plenković i župan Koren

Poslije Korena i društva Plenković se zaputio u prostore HDZ-a u Koprivnici, a onda je otišao i put koprivničkih Gradskih bedema.

09:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Premijer Andrej Plenković jučer je posjetio Koprivnicu, Renesansni festival, a prije toga bio je i u zgradi Podravke na sastanku s njenom Upravom. Nakon Podravke premijer je otišao u posjet županu Korenu gdje su ga dočekali njegovi zamjenici Ljubić i Sobota, gradonačelnik Jakšić sa svojim suradnicima i saborski zastupnici Hrg, Felak i Lacković.

Koren se zahvalio Plenkoviću na doslaku i istaknuo dobru suradnju županije s ministarstvom, pa i Vladom RH. Nadalje, župan je premijera izvijestio o prioritetima Županijske uprave, prvenstveno o brzoj cesti do Koprivnice. Dotakli su se još i iskorištavanja geotermalnih izvora, investicija u zdravstvo, školstvo i sportske dvorane, kao i turističkih potencijala (dvorac Inkey).

Na sastanku je bilo riječi i o aktualnom stanju projekta RCGO Piškornica za što je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, s obzirom da se radi o strateškom projektu od državne važnosti, predložio poseban sastanak Županijske uprave s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem.

Poslije Korena i društva Plenković se zaputio u prostore HDZ-a u Koprivnici, a onda je otišao i put koprivničkih Gradskih bedema. Tamo je obišao Renesansni festival gdje ga je o rezultatima i karakteristikama top turističke manifestaciji izvijestio direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

S premijerom u društvu bio je ministar gospodarstva poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar turizma Gari Cappelli.

čitam...