24.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

KOLUMNA: Zamaskirana lica u Kugli
K

Ne propustite

Čudovište i Princeza

cudoviste-princezaZadnji put u vašem gradu cirkus gostuje, igram s nekim govnom što me ne zaslužuje, mislila sam kad sam u rane nedjeljne sate izlazila s ljubavi svoga života iz Kugle. On je bio maskiran u čudovište, a ja u princezu koja čeka svoga princa. Išli smo prema njegovom autu na još jednu “avantura noć” koja kratko traje, a dugo se zaboravlja. Primila sam ga za ruku, no izmaknuo ju je i rekao da me ne može zamisliti kao princezu jer sam živi vrag, a ja njemu da ga itekako mogu zamisliti ko čudovište i da se nije morao ni maskirati. Iako možda da se nije, rekla bi da je idiot.

Mumija i Musliman

I smijali smo se mojim riječima, a on je ruku na kratko stavio oko mene, na što sam se sva naježila i pomislila da me sigurno voli, samo si to ne želi priznati. U to su vrijeme moje cure pile đusvotke na hektolitre, ali na slamku kao prave dame, za šankom u Kugli. Gaby maskirana u živog vraga, iako ni njoj nije trebala maska, a Dora valjda u Evu jer je po sebi polijepila nekakvo lišće i cvijeće, a na glavu je stavila ogromni užasnozeleni šešir za koji je nemoguće ne se zakačiti u prolazu. I dok je Gaby bockala dečke s crvenim vilama u dupe i umirala od smijeha na njihove zusrane reakcije, Dora se pokrivala šeširom po glavi od srama. S njima su bila i naša dva frenda, jedan maskiran u mumiju i omotan s pojasom gaze tako da mu se vide samo oči, a drugi također omotan, ali ko musliman u bijeloj haljini. Plesali su oni oko njih dvije, skakali u zrak, mahali rukama i nogama, vrtili se na mjestu i okretali glavama. Zaključile smo da uz njih teško da nam itko priđe, no Gaby je znala da je dobro vidjeti cure u muškom društvu, iako to bili mumija i musliman. A ja sam bila u njegovom autu, dok je ON prebrzo prelazio na stvar i skidao moje rozne haljinice, šljokice, krunu, štikle i makivao mi čaroban štapić iz ruku. Željela sam samo da zagrljaji duže traju, da me malo miluje po kosi i ljubi mi oči, no zaboravila sam da imam posla s čudovištem koje ni čaroban štapić ne može preobratiti i da ga sutra više neće biti u mom životu. No ipak, u tim nevjerojatno kratkim trenucima s njim, sve što želim je da duže traju i jednostavno ne mogu protiv sebe same jer srce nabija, tijelo se trese, a đusvotka radi svoje. Dora bi rekla da je sve to zbog ljubavi, a ja čak i kad sam s njim mislim da je moja ljubav za njega prokleta. Kad bi ga bar jednim zamahom čarobnog štapića mogla zaljubiti u mene, pomišljam.
Nakon brzinskog rastanka jurim natrag u Kuglu sa suzama u očima i s teškim pitanjima u glavi, ali moja ekipa nije na to spremna, jer prizor koji zatječem je sve, samo ne normalan.

Vrag i Eva

Gaby nasred podija centrifugira usta na usta s muslimanom, iako ne znam na koji mu je način došla do usta i razmata mu marame s vilama, a Dora baca lišće sa sebe u zrak i pleše oko njih dvoje, svako malo lagano poskakujući. Jedino je mumija otišao s ovoga svijeta i spava na šanku omotan i prekriven zavojima. Jura nas s mjesta DJ – a gleda s nevjericom i namjerno pušta neki teški punk, koji nikako ne odgovara Dorinom skakutanju. Očima tražim žrtvu koja će poslušati moje ljubavne jade, udijeliti mi riječ utjehe i platiti koju cugu jer u džepu nemam više ni kunu. Uočavam neka dva tipa s druge strane šanka, a kako mi se vrti u glavi, mozak mi sporije radi, a kruna i šljokice su otišli k vragu, bez beda odlazim do njih. – Hej dečki, jako me bole noge pa bi malo sjela kraj vas, ponosno kažem s maskarom razmazanom do pola face i rasčupanom kosom (što uviđam tek kad stižem doma). – Ma naravno, samo daj, pružam i besplatnu masažu stopala ovako zgodnoj princezi, reče jedan, na što odgovaram da bi mi bolje pasala cuga, a on već ima ispruženu ruku prema konobaru koji mi nosi đusvotku. – Vidio sam vas za šankom što točite u sebe cijelu noć, reče moj spasitelj, a ja pomišljam na svoje čudovište koje nema blage veze koju cugu pijem, a kamoli da mi ponudi masažu stopala. ON mi može jedino stati na njega i čekati da mu kupim pivo. – Mislim da bi se mogla zaljubiti u tebe, prozborim spasitelju. – Da bar, ali ti si već očito zaljubljena u nekog tko ti slama srce, a ti mu uporno to i dozvoljavaš, izusti on, a ja sa slamkom u ustima skoro padam sa stolice od iznenađenja i pitam se tko je sad ovaj pametnjaković. Odlučim ga malo pozornije razmotriri i uviđam da i nije loš. Ah, možda je ovo moja nova, sretna ljubav koja je došla u trenutku kad ga najmanje očekujem, kako i kažu da mora biti. Nosit će me dlanu, masirati me, izvoditi van, kupovati đusvotke i već nas vidim kako sretno živimo do kraja života. Na to se moja nova ljubav diže s barske stolice i zove me na podij, kad skužim da je za glavu manji od mene i sve mi nade padaju u vodu, po starom dobrom običaju. Posrkčem votku do zadnje kapi, budim mumiju, kupim Doru s lišćem, Gaby s muslimanom i sebe sa suzama i po bijelom danu krećemo kući. – I kad nađem savršenog tipa, onda je patuljaste građe! Ma nek ta glupa ljubav ide k vragu koji stoji ispred mene, gunđam putem. Cirkus je svoje izgostovao, obećajem si, zadnji puta, a ja sam od sutra kraljica, a ne glupa i naivna princezica koja je negdje usput izgubila čarobni štapić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Optužni prijedlog

Koprivnička policija nema milosti, za 1,17 promila i vožnju pod zabranom traži kaznu 2000 eura!

Koprivnička policija podnijela je optužni prijedlog sudu protiv jednog 40-godišnjaka zbog dva teža prometna prekršaja. Dotični je najesen prošle godine...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×