14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Forjan upozorio na loše stanje autobusnih stajališta u prigradskim naseljima
F

Ne propustite

Maratonska sjednica Gradskog vijeća Koprivnici potrajala je u ponedjeljak od 13 pa sve do 20.30 sati. Uz protivljenje oporbenih vijećnika, s 11 glasova predstavnika vladajuće koalicije usvojen je prijedlog o pripajanju trgovačkih društava Koprivnica sport, Koprivničke ceste i Trg trgovačkom društvu Komunalac. Ujedno je za jedinu članicu Uprave Koprivničkog poduzetnika većinom glasova potvrđena Martina Golčić, kojoj su oporbeni vijećnici izrekli niz kritika na račun vođenja Trga.

Radio Drava izvijestila je da je najaktivniji gradski vijećnik Siniša Bosanac za govornicu u ponedjeljak izlazio čak 46 puta. Prvi put javio se pod prvom točkom pitanja i prijedloga, kad se požalio da od gradskih službi ne dobiva stručnu tehničku pomoć i podršku. Gradonačelnica Vesna Želježnjak odgovorila mu je:

– Ne može se s vama sjediti danima i satima vam objašnjavati neke stvari.

Vijećnica HSS-a Karolina Vidović predložila je da sjednice ubuduće počinju u 14 sati, jer nisu svi u mogućnosti ranije otići s posla ili uzeti godišnji odmor. Čini se da je taj prijedlog prihvaćen, jer je u utorak iz gradske uprave stigla obavijest da će sljedeća sjednica Vijeća 8. travnja početi u 14 umjesto u 13 sati.

Suvalj će svitati gradsku himnu

Vijećnik Hrasta Ivica Suvalj kazao je kako je prekasno pet dana prije sjednice poslati opsežne materijale pa predlaže da se oni vijećnicima dostavljaju kako budu spremni po točkama dnevnog reda, kako bi se u strankama o njima moglo konstruktivno raspraviti.

Ujedno je predložio da se svaka sjednica Gradskog vijeća započne himnom Koprivnice (vjerojatno je mislio na pjesmu Ivice Martinčevića), a ponudio se i da je on sam svira i pjeva ukoliko ne postoje tehničke mogućnosti za njeno izvođenje.

Gradonačelnica se složila s prijedlogom, te je predložila da Suvalj pjeva gradsku himnu svaku drugu sjednicu.

Na pitanje SDP-ove vijećnice Sandre Sinjeri gradonačelnica je odgovorila kako „uskoro” kreće obnova i čišćenje dječjih igrališta na području grada, a Bosanac je najavio kako će laburisti opet sami provesti radnu akciju na igralištima.

Ernest Forjan iz HDZ-a za govornicu je izašao noseći „retrospektivu autobusnih stanica” u prigradskim naseljima (vidi fotografiju), koju je poklonio gradonačelnici da joj stalno bude pred očima te da je potakne da se taj problem riješi. Želježnjak mu je odgovorila da će se sva stajališta na gradskom području urediti u sklopu projekta Civitas Dynamo.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×