20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Laburisti traže da se za sjednicu Gradskog vijeća dostave svi dokumenti o Sveučilištu
L

Ne propustite

Koprivnički su laburisti nezadovoljni što, iako je na njihovu inicijativu za 8. svibnja sazvana tematska sjednica Gradskog vijeća o Sveučilištu sjever, još uvijek ne mogu doći do važnih dokumenata o tom projektu.

Koji su sporni, pobrojio nam je vijećnik Siniša Bosanac:

– Tražio sam Studiju izvedivosti, Procjenu vrijednosti vlasničkih udjela, Kratkoročni plan rada Sveučilišta, Dugoročne planove rada, Strategiju razvoja Sveučilišta. Rečeno mi je više puta da ću dobiti sve te dokumente, međutim, do dana današnjeg ni jedan od tih dokumenata nisam dobio.

Stoga su laburisti pozvali predsjednika Gradskog vijeća Zorana Gošeka da do 3. svibnja te dokumente dostavi vijećnicima kako bi se mogla provesti kvalitetna rasprava. No ne bude li tako, Bosanac će smatrati da ti dokumenti ne postoje što otvara nova pitanja:

– A onda je opravdano pitanje na osnovu čega je uopće osnovano sveučilište, kako je pokrenuto bez Studije izvodljivosti,  što su građani Koprivnice platili kad su kupili Mediauni, na osnovu čega je Varaždinu prepušteno 25% vrijednosti Mediauni, kakvo je to Sveučilište koje nema ni kratkoročne ni dugoročne planove niti Strategiju razvoja? Pored toga, veliko je pitanje  zbog čega se ti dokumenti ne daju javnosti. Što gradska vlast skriva?

Bosanac upozorava da u materijale za sjednicu nisu uvršteni novinski članci koje je u nedostatku originalnih dokumenata priložio ali i da nisu pozvani članovi Odbora za razvoj visokog obrazovanja u Koprivnici.

Predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek tvrdi pak da je sjednica sazvana u skladu s propisima, da novinski članci nisu vjerodostojni jer nisu verificirani dokumenti, te da na sjednicu nisu pozvani članovi Obora za razvoj visokog obrazovanja u Koprivnici jer im je istakao mandat.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Hop-hop

Kuda li su krenule? Srne su najdražesnija stvorenja naših šuma i česta meta našeg fotografa

Srne (capreolus capreolus) su najdražesnija stvorenja naših šuma, a na njihovu pojavu nitko ne ostaje ravnodušan. Plahim korakom jučer...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti