8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjednica općinskog vijeća

FOTO Donesena odluka od dodjeli javnih priznanja, Zlatnu plaketu općine Legrad dobiva Zdravka Švorc
F

Na posljednjoj točci donijeta je Odluka oko pomoći za stradavanje u požaru kućanstvu Vlade Živko iz Kutnjaka.

Ne propustite

Održana je 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Nakon prozivke, utvrđeno je da sjednica ima kvorum jer je na njoj prisutno devet vijećnika. Nakon toga predsjednica Općinskog vijeća čita predloženi dnevni red, koji se jednoglasno usvaja s osam točka dnevnog reda.

Nakon toga prepušta riječ općinskom načelniku koji je nabrojio sve novosti od posljednje sjednice Općinskog vijeća, a među njima valja istaknuti nabavku električnog bicikla za potrebe općine, nabavu traktora, malčera, kosilice i čamca za košnju rese za komunalnu tvrtku Lekom Grad te zapošljavanje radnika na zelenim površinama. Spomenuti su potpisani ugovor za zamjenu javne rasvjete,  ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU oko izgradnje parkirališta s punionicom za električne automobile, te ugovor s ŽUC-om za asfaltiranje ceste Selnica Podravska – Kutnjak u dužini od 1,4 kilometara.

Vijećnik Stjepan Kuruc predložio je da se napiše protestno pismo zbog ispadanja iz projekta Aglomeracija Koprivnica, dok su se vijećnik Zdravko Međimorec i zamjenica načelnika Kristina Turk osvrnuo na loše stanje ceste Selnica – Kutnjak, a vijećnik Alen Dedi upozorio je na loše održavanu hidrantsku mrežu i slomljeni hidrant na izlazu iz Antolovca.

Pod drugom točkom donijeta je odluka o dodjeli javnih priznanja povodom dana Općine Legrad. Tako će javna priznanja Zlatnu plaketu Grb Općine Legrad  za kulturu dobiti Zdravka Švorc iz Selnice Podravske, a za gospodarstvo Julio Kuruc iz Koprivnice. Zahvalnicu Općine Legrad za promociju dobiti će Nada Tručić iz Selnice Podravske.

Pod trećom točkom na temelju upita i prijedloga Osnovne škole Legrad raspravljalo se o uvođenju stipendija za učenike srednjih škola. Općinsko vijeće složilo se s prijedlogom, te dalo zadatak Jedinstvenom upravnom odjelu da napravi prijedlog pravilnika a isti će se usvojiti na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.

Nakon toga uslijedilo je potvrđivanje odluke Upravnog vijeća DV Dabrić upisa djece u pedagošku godinu 2019./2020. Primljeno je devet djece, dok je troje djece ostalo neupisano.

Pod točkom petom donijeta je Odluka o povjeravanju poslova održavanja čistoće javnih površina općinskoj komunalnoj tvrtci Lekom Grad.

Nakon toga donijeta je Odluka o osnivanju vijeća za prevenciju zajedno s općinama Đelekovec, Drnje, Peteranec i Hlebine. Kao predstavnik iz redova Općinskog vijeća izabran je Stjepan Kuruc.

Na pretposljednjoj točci donijeta je Odluka za raspisivanje novog natječaja za prodaju nekretnina – novih gradilišta na Šoderici.

Na posljednjoj točci donijeta je Odluka oko pomoći za stradavanje u požaru kućanstvu Vlade Živko iz Kutnjaka.

Sjednica je zaključena u 21.30 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×