odluka

FOTO Gradski vijećnici jednoglasno za najmanji paušal za privatne iznajmljivače smještajnih jedinica, Jakšić: Za doček Nove Godine nije bilo slobodnog smještaja

Paušal iznosi 150 kuna po krevetu, a da odluka nije izglasana on bi iznosio po zakonu 750 kuna.

17:50h
0
Tour de Croatia

Na koprivničkom Gradskom vijeću jedna od najvažnijih odluka bila je ona o donošenju Odluke o visini paušalnog poreza na dohodak, za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području Grada Koprivnice.

Tako su vijećnici upravo jednoglasno izglasali najmanji paušal za privatne iznajmljivače smještajnih kapaciteta u Koprivnici.

Paušal iznosi 150 kuna po krevetu, a da odluka nije izglasana, po zakonu bi iznosio 750 kuna.

Ernest Forjan (HDZ) tako je rekao da s obzirom na financijska sredstva, Grad je izašao ususret građanima i dao najmanji paušal, a odluku je prihvatio i Goran Kovačić, ispred HDZ-a i Mreže.

Nezavisni Antonio Grgić je predložio da se turizam ovdje razvija na poludnevnoj, dnevnoj i višednevnoj destinaciji. Upozorio je i na trenutnu nerazvijenost turizma.

SDP-ov Hrvoje Tisaj rekao je pak kako je činjenica da je 40 posto tendencija rasta u cikloturizmu, gdje imamo potencijala.

– Grad i Županija se moraju pobrinuti jer je to jako veliki resurs, a činjenica je i da nam fali smještajnih kapaciteta – rekao je on.

Gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) izrazio je zadovoljstvo što dolazi do smanjenja na 150 kuna.

– Prvi sam za razvoj turizma na ovom području. Koprivnica ima i svojih turističkih manifestacija, a za doček Nove Godine nije bilo slobodnih smještajnih jedinica. Otvoreni smo za sve inicijative – rekao je Jakšić.i

čitam...
Loading...