FOTO // Hakleri iz Gotalova osvojili 1. prvenstvo Prekodravlja

15:08h
0
Momčad Gotalova s nagradama

Ekipa Gotalova osvojila je naslov na 1. malonogometnom prvenstvu Prekodravlja, koje se u petak i subotu održalo u sportskoj dvorani u Goli.


Hakleri iz Gotalova u velikom finalu svladali su drugu ekipu Novačke s uvjerljivih 5:2, iako su na poluvremenu gubili s 0:1.

Treće mjesto pripalo je Ždali 1 koja je svladala prvu ekipu Novačke s 4:1.

Za najboljeg igrača i strijelca prvenstva s devet pogodaka proglašen je Kristijan Bečeić iz pobjedničke ekipe, a Luka Grčić iz prve ekipe Novačke izabran je za najboljeg vratara.

Na prvenstvu je nastupilo 11 ekipa, isključivo s igračima koji žive na tom području. Ždala, Novačka i Gola imali su po dvije ekipe, a Otočka, Repaš, Veterani, Pepelara i Gotalovo po jednu. Uoči polufinalnih utakmica, u kojima je Novačka 2 svladala Ždalu 1 s 3:1, a Gotalovo Novačku 1 s 4:3 nakon izvođenja sedmeraca, odigrana je i revijalna utakmica ženskih ekipa Repaša i Ždale, koja je nakon velike borbe na terenu pripala Ždalčankama s minimalnih 1:0.

Prvenstvo je organizirao NK GOŠK iz Gotalova, a održano je pod pokroviteljstvom općine Gole i načelnika Stjepana Milinkovića, koji je najboljim ekipama i pojedincima uručio staklene statue.

Prvenstveni cilj ovog prvenstva bilo je druženje nogometnih zaljubljenika i njihovih obitelji, te animiranje mladeži da se bave sportom. Plan je da svake iduće godine prvenstvo organizira neki drugi nogometni klub ili udruga s područja Prekodravlja.

Utakmice je gledao veliki broj zaljubljenika u mali nogomet i svi su se složili da je takvo prvenstvo i te kako potrebno Prekodravlju i da ono mora postati tradicionalno.

{vsig}sport/nogomet/12-2012/turnir-gola{/vsig}

čitam...