Maturanti staroga kova

FOTO Maturanti koprivničke gimnazije proslavili 55. godišnjicu mature

19:26h
0
Maturanti koprivničke gimnazije generacija 1961. // Foto: Matija Gudlin

Maturanti koprivničke gimnazije koji su davne 1961. godine maturirali i time završili jedan, a započeli drugi period svog života proslavili su danas, u subotu, 55. godišnjicu mature.

Marija, maturantica 61. godišta // Foto: Matija Gudlin
Marija, maturantica 61. godišta

– Samo na prvoj petogodišnjici nisam bila, jako mi je drago da se ovako nalazimo iako sam s većinom ostala u kontaktu i čujemo se, a s nekima koji su u Koprivnici se i sastanem tokom godine – izjavila je gospođa Marija, maturantica 61. godišta.

Točno u podne okupilo se njih četrdesetak ispred zgrade bivše gimnazije, sadašnje Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Nakon zajedničkog fotografiranja i kratkotrajnog druženja okupljeni su se preselili u gradsku vijećnicu na predstavljanju četvrte knjige Maturanti staroga kova.

Josip Ovrženić, maturant 61. godišta
Josip Povrženić, maturant 61. godišta

– Bio sam na svim godišnjicama do sad, a u Zagrebu se nas nekoliko okupilo i na proslavama koje nisu jubilarne. Povremeno se viđam i s kolegama koji nisu u Zagrebu, iako se broj kroz godine smanjio  – ispričao nam je Josip Povrženić, maturant 61. godišta.

U generaciji 1961. maturiralo je 110 učenika u tri razreda od kojih ih je pokojnih 18. Na ovoj obljetnici okupilo se 48 gimnazijskih maturanata.

Na predstavljanju četvrte knjige Maturanti staroga kova uz maturante prisustvovali su i članovi i čelnici udruge Generacije koprivničkih maturanata Zlatko Imbriovčan, Josip Povrženić, Josip Horvat i Jura Španiček.

Udruga je osnovana prije tri godine uz želju da se 50. godišnjica mature uz klasično druženje zabilježi na nešto drugačiji način.

Knjigom Maturanti staroga kova IV, koja je posvećena maturantima generacije 1961. i 1966. članovi udruge pridonijeli su proslavi 110. godišnjice osnutka koprivničke gimnazije.