Županijska Udruga slijepih

FOTO Nakon edukacije i položenog ispita, promovirali tandem bicikle vožnjom gradom

09:22h
0
Tandem bicikli // Foto: Udruga slijepih KC-KŽ županije

Svi članovi skupine pristupili su testu vožnje, odnosno u praksi dokazali svoju osposobljenost za vožnju u dvoje, za što su slijepi članovi skupine dobili potvrde promovirajući tako jednake mogućnosti u vlastitoj zajednici.

U sklopu projekta Tandem bicikli za slijepe koji se provodi u sklopu  europskog programa Mladi: Snaga zajednice, ovih je dana održana vježba vožnje bicikala, a potom i ispit osposobljenosti i prometne kulture.

Članovi skupine dobili su priliku vježbati vožnju bicikla, signalizaciju i usklađivanje pokreta na poligonu Hrvatskog auto kluba u Koprivnici.

Poligon je odabran iz razloga što predstavlja realnu simulaciju vožnje, a pruža sigurne uvjete za vježbu kako bi svi sudionici prije prave vožnje bili spremni reagirati na sve moguće nepredviđene situacije.

Također, članovi skupine odslušali su predavanje o Prometnoj preventivi, odnosno prometnom bontonu, načinima signalizacije te pravilima prometa koja se odnose na bicikliste. Predavanje je održao stručni vanjski suradnik Ivica Resler, djelatnik Auto kluba Koprivnica.

Odslušavši edukaciju, svi članovi skupine pristupili su testu vožnje, odnosno u praksi dokazali svoju osposobljenost za vožnju u dvoje, za što su slijepi članovi skupine od Hrvatskog auto kluba dobili pripadajuće potvrde promovirajući tako jednake mogućnosti u vlastitoj zajednici.

Nakon vježbe članovi su promovirali tandem bicikle kroz rekreativnu vožnju gradom.

Program Mladi: Snaga zajednice provodi se u sklopu Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj za neformalnu skupinu mladih, a projekt Tandem bicikli za slijepe u suradnji s Auto-klubom Koprivnica.

čitam...