Danski nogometaš sjajno se prilagodio

FOTO Nakon pola godine u Koprivnici, Slavenov Christensen: Imam samo riječi hvale

17:00h
0
Christensen u akciji protiv Osijeka // Foto: Ivan Brkić
Christensen u akciji protiv Osijeka // Foto: Ivan Brkić

Ovo je vrlo pozitivno iznenađenje i odlično iskustvo za mene, kaže Soren Christensen.

Slaven Belupo prošlotjednom je pobjedom protiv Intera otvorio novu sezonu, a već danas, u subotu, Farmaceute očekuje novi ispit. U Koprivnicu stiže vinkovačka Cibalija, a na prednosti i nedostatke u igri domaćina upozorio je i koprivnički Danac Soren Christensen.

– Uzeli smo tri boda, no bila je to zahtjevna utakmica. Mislim da se možemo poboljšati u završnoj trećini terena i stvarati više prilika, ali moramo biti zadovoljni pozicioniranjem na terenu i ne dozvoljavanjem protivniku da igra. Sve u svemu, kada na otvaranju sezone uzmeš tri boda, moraš biti zadovoljan – rekao je u najavi drugoga kola MAXtv Prve lige Christensen.

Christensen je u Slaven stigao zimus te odmah postao jedan od najvažnijih kotačića Kopićeva sustava. Nezamjenjivi veznjak u drugom je dijelu prošle sezone odigrao ukupno 15 utakmica, postigavši jedan pogodak, uz dvije asistencije.

Iako afirmirani nogometaš, s iskustvom igranja europskih natjecanja i više od 250 utakmica u nogama, Soren i dalje vidi mnogo mjesta za napredak.

– Uvijek možeš više, bilo gdje i bilo kada. Želio bih biti uključeniji u završnim fazama akcija, ali rast ćemo kao ekipa, a time i ja kao pojedinac. Vjerujem da idemo u pravome smjeru, a ne možeš imati pojedinačni uspjeh bez kvalitetne suradnje ekipe. Pouzdam se u momčad i to je dovoljno za mene – kaže bivši član danskog Nordsjaellanda i norveškog Haugesunda.

Soren Christensen // Foto: Matija Gudlin
Soren Christensen // Foto: Matija Gudlin

U Koprivnici je sada već pola godine, a za klub i grad ima samo lijepe riječi.

– Ovo je vrlo pozitivno iznenađenje i odlično iskustvo za mene. Prije dolaska imao sam neka neugodna iskustva, posebno u Norveškoj, gdje nisam osjećao da sam igrao dobro i dostigao svoj potencijal, ali mislim da sam sada ponovno na pravome putu i imam samo riječi hvale za moje suigrače i grad općenito. Ne žalim se i mislim da treba uživati svakim danom – objasnio je Christensen.

U Norveškoj je odradio samo jednu sezonu, dok je za danski Nordsjaelland odigrao ukupno 225 susreta. Iako je dojam da su uvjeti, ali u posljednje vrijeme i kvaliteta, bolji u drugim zemljama, Slavenov veznjak ne bi se složio.

– Mislim da je liga vrlo dobra. Različita je od Danske i Norveške, pogotovo u tehničkom smislu. Ovdje se toga vidi mnogo više. Ekipe uglavnom žele igrati. Vjerojatno je veća razlika između najboljih i najslabijih, ali sviđa mi se stil. Želio bih jedino da ima više ljudi na tribinama jer mislim da nogomet to zaslužuje – otkrio je Soren.

Kvalitetnu ligu vidi i kao odskočnu dasku za mlađe igrače, ali i kao jednu od zasluga za kvalitetnim nogometom kakav hrvatski igrači, ali i reprezentacija, prikazuju diljem svijeta.

– Vidimo u svijetu da hrvatskim igračima ide jako dobro, kao i na sadašnjem Europskom prvenstvu, iako su nesretno poraženi. Mislim da to dokazuje kvalitetu i mnogo se dobrih stvari može reći o razvijanju igrača i sposobnostima koje stječu u ovoj zemlji – zaključuje Slavenov Soren Christensen.

U novoj sezoni očekivanja su za Kopićevu momčad viša nego lani, a jedan od glavnih razloga kvalitete igre bit će i Christensen.