13.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO // Osmi Bepov memorijal: Odličan rukomet i odlična organizacija
F

Ne propustite

Rukometno i organizacijski gledano 8. memorijal Josipa Samaržije Bepa bio je jedan od najljepših sportskih događaja u Koprivnici možda i ove godine. Turnir vrijedan pažnje, a kad tridesetak vjernih navijača grupe Krimovci dva dana prati utakmice svoje ekipe u Koprivnici, onda to nije obični događaj. Ugođaju su pridonijele i djevojke iz Hypa 2, koje su zdušno navijale za svoje Austrijanke.

A domaća publika, odlični poznavatelj rukometa, znala je kad treba pljeskati, kad treba dati potporu naporu domaćih igračica na parketu, a znala je i otrpjeti početna nesnalaženja ekipe u stvaranju.

Naš je portal poznat po kritičnosti, ne tajimo kad nismo uspješni, pa nemamo razloga prešutjeti kada se nešto učini dobro. U odnosu na mnoštvo turnira ovo je, kako se voli reći, ”prva liga”. Nedostajao je značajniji interes medija. Teško je nešto dignuti što se sustavno zanemaruje ili omalovažava, kao ženski rukomet. Kad bi se više propagiralo, bilo bi i više gledatelja. A kad bi bilo više gledatelja i mediji bi imali koristi.

Još samo da se naši zakoni prilagode tome da sport bude potpuna svečanost, pa da se dozvoli ugostiteljska ponuda kao na utakmicama hokeja na ledu, a ne da se po proizvoljnoj procjeni utakmice proglašavaju rizičnim i zbog angažiranja raznih organa reda klubovima nabijaju veliki troškovi.

To su teme za koje ni jedna vladajuća garnitura ove države nije imala sluha, već sve sportove tretira kao nogomet. Jesu li navijači tipa Krimovaca visoki rizik na službenoj rukometnoj utakmici?

Pustimo to, jer se ionako ništa neće promijeniti, ali nije zgorega da se i to spomene s povodom i pravom. Na upravo završenom turniru, nakon završetka posljednje utakmice na turniru između Podravke Vegete i Hypa uslijedila je dodjela pehara ekipama i priznanja najboljim pojedinkama.

Nagrađeni su svi suci sudionici turnira, za što su primili posebne Podravkine pakete, a buket cvijeća predsjednik Uprave Podravke d.d. Zvonimir Mršić predao je supruzi Josipa Samaržije, Ani, koja je vjerni pratitelj svih utakmica na koprivničkim turnirima i vrlo senzibilizirana kritičarka. Zadnjom utakmicom, Podravka Vegeta – Hypo Nö bila je oduševljena, jednako kao i bivše rukometašice, osobito one starije generacije.

I dugo nakon završetka utakmice tim zaslužnim Koprivničankama iz Bepova vremena sinoćnji rukomet nije izlazio iz misli, pamćenja i razgovora. Rijetko kada se toliko lijepoga govorilo o ženskom rukometu. To bi trebao biti podstrijek djevojkama koje danas u izmijenjenim, i puno povoljnijim uvjetima nego nekad, nose Podravkin dres.

No, i Ana Samaržija bila je zaposlena. Tradicionalno je predala pehare svim ekipama, osim Krima, koji je otputovao prije svečanog zatvaranja (što je primljeno sa žaljenjem). Tako su iz njenih ruku pehare primile kapetanice: Hypa Nö Alexandra Do Nascimento, Budućnosti Clara Woltering i Podravke Vegete Vesna Milanović Litre.

Pojedinačne nagrade predala je koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak. Iz njenih ruku statue rukometašice primili su najboljiu: najbolja igračica turnira sjajna Hypova srednja vanjska Ana Paula Rodrigues, najbolja golmanica turnira iz Budućnosti, i ne tako davno i naša, Marta Žderić te najbolja realizatorica iz igre i sedmeraca s 23 gola desno krilo Hypa Alexandra Do Nascimento.

Izvor: RK Podravka

{vsig}sport/rukomet/09-2013/galerija-bepo{/vsig}

Fotografije: RK Podravka – Robert Šoštarić

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Slavljenicima krasnih imena na Ž želimo živahan imendan!

Željko, Željana, Želimir i Željka danas slave imendan! Željko je zelena, ekskluzivna, sretna, vesela, draga i izvanredna osoba. Željana je poletna,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×