živjeti zdravo

FOTO Ovo je odlično! U grad stigla brojna igrala za dječje igralište i Hodačku stazu

Projekt Živjeti zdravo sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

17:53h
0
Foto: Grad Koprivnica

Grad Koprivnica krajnji je korisnik projekta Živjeti zdravo, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u kojem provodi aktivnosti Hodanjem do zdravlja i Volonteri u parku. U sklopu projekta u Koprivnicu su danas stigla igrala i sprave za vježbanje.


Projektom su osigurana sredstva za uređenje i označavanje Gradskog parka i Hodačke staze čime će se građanima omogućiti redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću za zdravlje.

U Gradskom parku urediti će se dječje igralište s dječjim igralima, a Hodačka staza uredit će se spravama za vježbanje i pločama s javnozdravstvenim porukama.

Cilj projekta je unapređenje zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreiranje okruženja u kojima je svim osobama u Republici Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života

Očekivani rezultati su usvajanje znanja i stavova o važnosti pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti u cilju prevencije debljine, očuvanje i unaprjeđenje mentalnog zdravlja, očuvanje spolnog i reproduktivnog zdravlja edukacijom mladih te  stanovnika svih dobnih skupina.

Projekt Živjeti zdravo sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

čitam...