LIJEPI TRENUCI

FOTO Panonija je podebljala kadar pred povratak u Prvu ŽNL, Lukunić: Nemamo zvijezde poput drugih klubova

Iznimno pozitivna atmosfera nudi opravdani optimizam pred početak natjecanja. Kako tajnik kaže, dečki su prava 'pajdašija', klapa koja se redovito druži prije i poslije utakmice, a kostur svlačionice iz prijašnje sezone ostao je na okupu.

17:00h
0
Nk Reka - Nk Panonija
Foto: Ivan Brkić

Idealno je vrijeme za biti navijačem Panonije Peteranec. Naime, proteklu sezonu okončali su na drugome mjestu Druge ŽNL. U 25 kola ostvarili su 17 pobjeda, četiri neriješena rezultata i četiri poraza, uz impresivnu gol-razliku 71-21.

Iako je naslov pripao Mladosti Sigetec, reorganizacijom brojnih liga, kao i vojakovačka Viktorija o kojoj smo pisali, dobili su priliku ući u viši rang natjecanja što podrazumijeva i veću dozu ozbiljnosti.

– Cilj je bio povratak u prvu ligu. Nismo bili prvi, ali smo se svejedno ekspresno vratili, kasnije bi sve bilo teže. Neki igrači do sada nisu igrali prvu ligu, pa se posebno vesele. – rekao nam je tajnik Panonije Dejan Lukunić

Pripreme su Peterančani započeli protekli petak, tijekom kojih je u planu odigravanje prijateljskih utakmica protiv nekolicine respektabilnih protivnika kao što su Polet Sveti Martin na Muri, član nove Treće HNL Sjever, te Ferdinandovac. Snage će odmjeriti i s ‘al pari’ protivnicima.

– Želimo da dečki vide gdje su i što su. Više će se trenirati, igrači su toga svjesni. Za sada su svi nabrijani – kratko kaže.

Nk Starigrad - Nk Panonija
Foto: Ivan Brkić

Osim na infrastrukturi, odnosno izgradnji svlačionica o čemu nam je nedavno detaljnije govorio predsjednik kluba Miroslav Blažotić, Uprava radi i na dovođenju igrača. Tako su se na svojoj službenoj Facebook stranici pohvalili dolaskom šest igrača, a to su: Senad Sobota (Fugaplast Gola), Nikola Cenkovčan i Ivan Šanjić (oba Omladinac Herešin), Matija Sočec (Podravac Virje), Mislav Mustač i Marko Blažotić (oba Tomislav Drnje). Iz kluba su, pak, otišli Valentin Jurić Mario Rac.

– Neki nisu dugo igrali, pa bi probali, a neki su juniori. Željeli smo dobiti širinu, sada imamo 24 igrača i svi konkuriraju za prvu ekipa. Nemamo zvijezde poput drugih klubova – otkriva Lukunić.

Iznimno zdrava, pozitivna atmosfera, uz navedene dolaske, nudi opravdani optimizam pred početak natjecanja. Kako tajnik kaže, dečki su prava ‘pajdašija’, klapa koja se redovito druži prije i poslije utakmice, a kostur svlačionice iz prijašnje sezone ostao je na okupu.

– Ne možemo se boriti za vrh, ali možemo biti stabilni. Ne smatram da su neke ekipe puno bolje od nas. Sa svima se možemo ‘pofajtati’ i top ekipama zagorčati život. Vidjet ćemo što će biti – mišljenja je Lukunić.

Liga će, kao i prije, brojati 14 klubova. Na tom popisu Panonija sebe vidi u samoj sredini.

– Dosta nam je borbi za ostanak. Posljednje ispadanje bilo je pozitivni šok za klub, mnogo se toga pokrenulo. Cilj nam je stabilnost – zaključio je Lukunić.

Proces izgradnje svlačionice // Foto: NK Panonija Peteranec Facebook
Foto: NK Panonija Peteranec Facebook
Foto: NK Panonija Peteranec Facebook