14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SUSRET GRADONAČELNIKA I PREMIJERA

FOTO Plenković i Jakšić raspravljali o izgradnji dvaju rotora, Golubić: Radovi na nadvožnjaku kreću iduće godine, bit će zatvoren dva-tri mjeseca
F

Teme o kojima se također raspravljalo na spomenutom sastanku između premijera i gradonačelnika jest izgradnja pješačke staze od Štaglinca do Starigrada, zatim izgradnja Osnovne škole Podolice s pripadajućom dvoranom kao i izgradnja dvorane kod OŠ Đuro Ester.

Ne propustite

Tijekom premijerova posjeta gradu Koprivnici, odnosno Koprivničko-križevačkoj županiji, u ponedjeljak je između ostalog potpisan ugovor o izgradnji Aglomeracije Koprivnica. S druge strane, prije samog velikog sastanka održanog u Domu mladih, gradonačelnik Mišel Jakšić susreo se premijerom Andrejom Plenkovićem.

Upravo tim povodom danas je u Gradskoj upravi održana konferencija za medije, kojoj su uz gradonačelnika Mišela Jakšića, prisustvovale i zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnici Tomislav Golubić i Zdravko Punčikar. Jakšić je tom prilikom prenio svoje dojmove o spomenutom potpisivanju, ali i svima prisutnima prezentirao o čemu je sve razgovarao s premijerom Plenkovićem te do kojih su zaključaka došli.

– Potpisivanjem ugovora poslana je jasna poruka da smo odradili ogroman posao koji nadilazi teritorijalna granice Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Istina je da krećemo u projekt koji je jako važan, usudio bih se reći za komunalno vodno gospodarstvo cijele Hrvatske – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ono što najviše okupira javni prostor Koprivnice i cjelokupne županije tiče se glavne prometne infrastrukture, odnosno izgradnje brze ceste do Koprivnice i željezničke infrastrukture do mađarske granice u drugom kolosijeku pruge, a upravo je ta tema bila predmet razgovora između gradonačelnika i premijera.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

– Želim vjerovati da ćemo konačno na spomenutim dionicama vidjeti bagere. Rečeno nam je da sljedeće godine sigurno kreću radovi prema Kloštru Vojakovačkom, radi se i na pripremi dokumentacije za trasu do Koprivnice, a kad pričamo o drugom kolosijeku pruge, rečeno nam je da je u tijeku pregled ponuda koje su došle na javnu nabavu i da možemo očekivati u skorije vrijeme proglašenje pobjednika natječaja te nastavak radova u 2020. godini – rekao je Mišel Jakšić.

Treća tema o kojoj su raspravljali jest izgradnja brze ceste prema Osijeku.

– Rečeno nam je kako je ova inicijativa, koja je stara godinu i pol dana, prihvaćena i da je ta cesta zasigurno u planovima Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta te da će biti spremna za sljedeće proračunsko razdoblje Europske unije 2021. godine – govori gradonačelnik.

Što se tiče lokalne prometne infrastrukture, Plenković i Jakšić raspravljali su i o izgradnji dvaju rotora, o čemu je gradonačelnik jučer pričao i na sjednici Gradskog vijeća.

– Radovi na sanaciji nadvožnjaka na Križevačkoj cesti planirani su za sljedeću godinu, a bitno je spomenuti kako će za vrijeme ovih radova promet na tom dijelu biti zatvoren na dva do tri mjeseca, ovisno o trajanju radova – rekao je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, Tomislav Golubić. Naravno, promet će se preusmjeravati na druge ceste koje prolaze kroz grad. Prije same sanacije nadvožnjaka, kako kaže Golubić, bitno je da se napravi rotor na raskrižju ulica Ivana Sabolića, Stari Brežanec i Braće Radić.

Tiskovna konferencija grada Koprivnice
Tomislav Golubić // Foto: Ivan Brkić

– Hrvatske ceste, koliko mi znamo, idu u natječaj početkom sljedeće godine, a u četvrtom mjesecu 2020. trebao bi se sklopiti ugovor i krenuti s izgradnjom rotora koji bi, mi se nadamo trebao biti gotov do osmog mjeseca sljedeće godine i tek onda bi se krenulo u sanaciju nadvožnjaka i izgradnju drugog rotora – ističe pročelnik Golubić.

Teme o kojima se također raspravljalo na spomenutom sastanku između premijera i gradonačelnika jest izgradnja pješačke staze od Štaglinca do Starigrada, zatim izgradnja Osnovne škole Podolice s pripadajućom dvoranom kao i izgradnja dvorane kod OŠ Đuro Ester.

– Radovi na izgradnji dvorane za školu Đuro Ester kreću na proljeće i planirani završetak radova jest krajem jeseni sljedeće godine, dok će izgradnja škole na Podolicama i pripadajuće dvorane krenuti na jesen. Dobili smo čvrsto obećanje da će Ministarstvo sudjelovati u opremanju škole i obje dvorane – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te spomenuo da je i obnova Sinagoge bila tema sastanka kao i činjenica da je Grad Koprivnica u Sveučilište Sjever uložio 50 milijuna kuna te da Sjever zaslužuje više sredstava za svoj redovni rad.

– Postoji šansa i da se povuku određena financijska sredstva za znanstvenu infrastrukturu u prostorima Kampusu, u suradnji s nekim gradskim firmama. Već danas krećemo sa sastancima sa Sveučilištem Sjever kako bi te novce pokušali i dobiti – zaključuje Jakšić. 

Spomenimo na kraju, u petak 20. prosinca održat će se i prezentacija projekta Aglomeracija Koprivnica, na kojoj će sudjelovati gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×