FOTO // Pogledajte kako je bilo na druženju Podravkinih jubilaraca i umirovljenika

17:31h
0
Druženje Podravkinih jubilaraca i umirovljenika // Foto: Marko Murković

Podravkina dionica u mjesec i pol od završetka dokapitalizacije porasla je za 35 kuna, ni jedna druga dionica nije zabilježila takav rast, kaže Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke

Podravkini umirovljenici i jubilarci s navršenih 30, 35 i 40 godina radnog staža danas su se okupili na tradicionalnom godišnjem druženju u šatoru pored tvornice Vegete. Ove godine nagrađeno je oko 240 jubilaraca, a još najmanje toliko umirovljenika družilo se sa svojim nekadašnjim radnim kolegama. Kao i svake godine, prisjetili su se kako se nekada radilo u pogonima voća, koktela, Vegete, juha…
Umirovljenicima i djelatnicima koji su dobili nagrade za godine vjernosti ovoj tvrtki, obratio se Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

– Imali smo teško razdoblje kroz koje smo prošli i mislim da danas možemo vidjeti kako su se bolni rezovi isplatili i kako se rezultati rada u proteklom razdoblju vide. Ne sjećam se da je ikada u isto vrijeme u Podravki bilo pet kranova i da se grade dvije tvornice u isto vrijeme, da se gradi novo skladište u tvornici Vegete i juha te da se radimo na realizaciji još nekih investicija, a u isto vrijeme otvorili smo i neka nova tržišta – rekao je Zvonimir Mršić.

Zvonimir Mršić na druženje je došao Teslom // Foto: Marko MurkovićOsvrnuo se i na vrijednost Podravkine dionice.

– Prikupili smo 65 milijuna eura tijekom uspješne dokapitalizacije. Podravkina dionica je u mjesec i pol koliko je prošlo od dokapitalizacije porasla za 35 kuna i danas je njezina vrijednost 335 kuna. Ni jedna druga dionica nije rasla u tako kratkom roku kao Podravkina – istaknuo je Mršić.

Podravkini jubilarci i umirovljenici // Foto: Marko MurkovićBarica Đureta, predstavnica umirovljenika istaknula je kako je njezinoj generaciji Podravka bila majka, dijete, prijatelji i oslonac.

– Na posao smo dolazili s puno elana, a bili smo se spremni odreći i dijela svoje plaće za boljitak i napredak tvrtke. Iako smo bivši radnici, još uvijek smo Podravkaši, odani tvrtki u kojoj smo radili – istaknula je Barica Đureta i poručila mlađim generacijama radnika neka nastave uspješno raditi tamo gdje su oni stali.

Miroslav Bodin ove je godine navršio 40 godina radnog staža u sektoru logistike. Rekao je kako u Hrvatskoj nema puno ovakvih kompanija koja organizira ovakva druženja za svoje umirovljenike i jubilarce te kako je ponosan što je dio ove kompanije.

– Podravka mi je u neku ruku drugi dom, tu sam stekao najbolje prijatelje i ponosan sam što smo svi zajedno izgradili stabilnu europsku kompaniju kroz desetljeća rada – kazao je Miroslav Bodin.

>> Kompletna fotogalerija // foto: Marko Murković

čitam...