Zviranjki žubore

FOTO Pred mnogobrojnom publikom predstavljena najnovija knjiga Katice Rajić Popijač

Do sada je objavila zbirke pjesama i pripovjedaka pisane bednjanskim i podravskim kajkavskim narječjem, te pripovijetke pisane Hrvatskim standardnim jezikom.

09:00h
0
kr  mg
Autorica zbirke Katica Rajić Popijač

Pun sentimenta, ljubavi, prisjećanja na idilične prizore i zgode iz djetinjstva te pokoje zaboravljene riječi, trodijelni je rukopis Katice Rajić Popijač predstavljen javnosti prošlog petka u gradskoj vijećnici Koprivnice.

Zviranjki žubore zbirka je poezije i proze pisana podravskom i bednjanskom kajkavštinom, ali i stihovima na standardnom hrvatskom jeziku.

U ugodnoj atmosferi mnogobrojni zaljubljenici u kajkavsko narječje uživali su u ljepoti govora, a među njima je potrebno istaknuti koprivničku spisateljicu Maju Kušenić Gjerek te varaždinsku književnicu i jezikoslovku Baricu Pahić Grobenski.

Autorica knjige članica je Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici, Varaždinskog književnog društva, KUD-a Podravka, literarne sekcije te Hrvatskog Sabora kulture. Dobitnica je više nagrada i priznanja kao i Pohvalnica za poetska i prozna ostvarenja na susretima Hrvatskih zavičajnih književnika. Sudionica je mnogih kulturnih i humanitarnih događanja.

Do sada je objavila zbirke pjesama i pripovjedaka pisane bednjanskim i podravskim kajkavskim narječjem, te pripovijetke pisane Hrvatskim standardnim jezikom.

Živi i stvara u Koprivnici, njeguje pisanjem kajkavski i materinji bednjanski izričaj koji tako želi očuvati od zaborava i podsjetiti na bogatstvo narječja Hrvatskog jezika.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!