zdravkec

FOTO Predstavljena suradnja Podravke s poljoprivrednim proizvođačima i braniteljskim zadrugama

Radi se o preko 50 tona voća i povrća koje koprivnički osnovnoškolci konzumiraju u školskim kuhinjama, a tendencija je projekt proširiti na koprivničke vrtiće.

13:01h
0

Zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice Melita Samoborec sudjelovala je na prezentaciji pod nazivom Suradnja Podravke s poljoprivrednim proizvođačima te braniteljskim zadrugama s područja koprivničko-križevačke županije u 2019. godini koju je organizirala koprivnička kompanija Podravka u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja. Podravka je prezentirala mogućnosti ugovaranja proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode braniteljske poljoprivredne zadruge, poljoprivredne zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i svi zainteresirani.

Prilikom obraćanja prisutnima, zamjenica je podsjetila na sličan projekt zdravog doručka Zdravkec kojeg provodi Grad Koprivnica sa svojim osnovnim školama, a u koji su uključeni lokalni OPG-ovi i poljoprivredne zadruge. Projekt je to kojim se osigurava kratki opskrbni lanac kojim se u škole izravno od OPG-a dostavlja svježe voće i povrće s naglaskom na domaće i sezonsko. Radi se o preko 50 tona voća i povrća koje koprivnički osnovnoškolci konzumiraju u školskim kuhinjama, a tendencija je projekt proširiti na koprivničke vrtiće.

čitam...
Loading...