Hartmann

FOTO/VIDEO Uz predstavu Bijeli jelen otvoren treći Festival Jaje

18:04h
0
Otvorenje Festivala jaje - predstava Bijeli jelen // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Povodom obilježavanja Svjetskog dana jaja otvoreno je treće izdanje kazališnog festivala za djecu i mlade Jaje.


Svjetski dan jaja jedinstvena je prilika da se podigne svijest o prednostima konzumiranja jaja i njihovim hranjivim sastojcima, a slavi se u cijelom svijetu. Obilježava se svake godine drugog petka u listopadu.

Festival je otvoren predstavom Bijeli jelen rađenoj po motivima jedne od najljepših bajki Vladimira Nazora, a nastavlja se već sutra uz predstavu Muka malog vuka u 11 sati.

Nešto kasnije, u 17 sati, očekuje nas festivalska premijera predstave Zašuti namijenjene nešto starijem uzrastu osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

U nedjelju je na programu Danska predstava Solo za 2 namijenjena djeci od 4 godine naviše, a gotovo u potpunosti se oslanja na gestikulaciju i glazbu.

Danska kazališna skupina, Theatergruppe Batida, koja ju izvodi u potpunosti je posvećena dječjem kazališnom stvaralaštvu. Jedinstven način pripovijedanja, koji se temelji na glazbi i gestikulacijskoj interakciji s publikom cijenjen je i izvan granica Danske, te je ova popularna skupina sa svojim predstavama gostovala u više od 40 zemalja svijeta.

Festival se održava uz organizaciju tvrtke Hartmann, suorganizaciju i podršku kazališta Oberon, Grada Koprivnice, Komunalca, danskog veleposlanstva, Samite i drugih sponzora.

Više detalja o predstavama i njihovim terminima pronađite ovdje.

Veseli mališani s nestrpljenjem čekaju otvorenje Festivala jaja 🙂

Posted by Epodravina.hr on Freitag, 13. Oktober 2017

čitam...