- Oglas -

Proteklu ćemo godinu na žalost pamtiti po vijestima iz crne kronike koja su nas prečesto šokirala, ostavljala bez riječi, punila tugom i nevjericom.

Podravina i Prigorje bili su zavijeni u crno, ugašeni su mnogi životi, dogodio se niz tragedija, a i jedna je previše.

Osim brojnih života koji su izgubljeni na cesti, Podravinu i Prigorje, ali i cijelu Hrvatsku uzdrmalo je i neopisivo rastužilo utapanje osmogodišnjeg dječaka na koprivničkim bazenima Cerine.

- Oglas -

Ova se velika tragedija dogodila u travnju, dječak je bio na proslavi prijateljevog rođendana, a utopio se u brzoj rijeci.

Hitna pomoć nažalost, nije mogla učiniti ništa da spasi dječaka // Foto: Ivan Brkić

Još i dan danas se pitamo kako se tako nešto moglo dogoditi, a protiv voditeljice bazena, spasioca i animatorica pokrenuta je istraga, no dječaka više ništa ne može vratiti.

Dva gotovo identična krvava ubojstva, dogodila su se jedno za drugim i oba su iza sebe ostavila tugu, očaj i milijun otvorenih pitanja.

Trudna Slađana Brkić je u veljači u Goli u obiteljskoj kući ubila partnera Dejana Slivara. Život mu je oduzela ubodom nožem u srce, a što je najgore, krvavom činu svjedočila su djeca.

Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo // Foto: Ivan Brkić
Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo Dejana Slivara // Foto: Ivan Brkić

Slađana je prva žena koja je rodila u istražnom zatvoru, a dijete joj je oduzeto. Nedavno je na varaždinskom Županijskom sudu dobila 10 godina zatvora.

U travnju šok i nevjerica. Gotovo identično ubojstvo u Budančevici  počinila je Ksenija Topolovčan. Nožem u srce, pod utjecajem alkohola od 2,68 promila, usmrtila je supruga Mirka Topolovčana (39).

Ubojstvo u Budančevici
S mjesta nesretnog događaja // Foto: Matija Gudlin

Suđenje Kseniji je u tijeku, a ona se branila da ju je Mirko Tukao te da ga je ubila u samoobrani.

U kolovozu se tijekom kupanja s prijateljima utopio 23-godišnji Robert Markeš iz Bakovčica.  U jednom je trenutku nestao pod površinom vode i više nije izronio.

Velika tragedija se dogodila u Starigradu, gdje se desetomjesečna beba ugušila u svom krevetiću. Navodno je dječak zapeo glavom između prečki dječjeg krevetića.

Foto: Matija Gudlin
Požar u Jagnjedovcu uništio je obiteljsku kuću // Foto: Matija Gudlin

Muškarac je podmetnuo požar u Jagnjedovcu, gdje je mladom bračnom paru izgorjela kuća, a onda ih je htio zaklati sjekirom. Da spase živu glavu, skakali su kroz prozor.

Velika tuga zadesila je obitelj s kalničkog područja. Lovac (42) je prilikom skidanja puške s ramena izvršio opaljenje, a  sačma je pogodila je 34-godišnjaka, koji se kretao iza njega, u glavu. Život je izgubio Tomislav Car s kalničkog područja, otac troje djece.

Dvorište kuće gdje se utopila djevojčica // Foto: Sanjin Bojić

Još jedna u nizu tragedija zadesila je obitelj u Kuzmincu, gdje se jednogodišnja djevojčica, igrajući se u dvorištu, utopila u kanti vode. Cijela se Podravina zavila u crno.

Nenad V. (43) iz Koprivničkog Ivanca pronađen je mrtav u bunaru u koji je prilikom popravljanja pao naglavačke i zadobio smrtnosan udarac u glavu. Tri dana su ga tražili, no potraga je završila kobno. Njegovo su besmrtno tijelo vadili vatrogasci.

Život je u 61. godini tragično izgubio poljoprivrednik L. K. iz Ferdinandovca, koji je pao sa spremišta za kukuruz u svom dvorištu, navodno ravno na glavu i preminuo na licu mjesta.

Foto: Jurica KaranStrašna nesreća zadesila je mladića na poslu u Podravskom mlinu u Podravskim Sesvetama. On je čistio podlogu silosa gdje se nalazi pužni metalni transporter. Drugi je radnik (50), u tom trenutku upalio sklopku i transporter je mladiću primio ruku i nanio mu teške ozljede.

Još jedna teška nesreća dogodila se u hali tvrtke Kotlar u Đurđevcu. Radnik (39) je tijekom obavljanja radova izgubio ravnotežu i pao u bazen sa solnom kiselinom dubok 183 centimetara te zaradio teške ozljede.

Šaka 25-godišnjeg mladića završila je u beraču kukuruza, prilikom berbe u Ždali. Nadljudskim naporima liječnika, u operaciji koja je trajala satima, ruka je nazad spojena, no nažalost, tijelo ju na kraju ipak nije prihvatilo i mladić je ostao bez šake.

Nedavno se strašna tragedija dogodila u Selancu u općini Sv. Petar Orehovec, gdje je smrtno stradao muškarac (91). Umro je pomalo nevjerojatno. Sve se dogodilo u prostorijama njegove kuće. Naime, njemu se između 12 i 13.45 zapalila cigareta koja je prouzročila požar na odjeći i tijelu dotičnog muškarca te je isti preminuo. Požar je ugasila njegova obitelj, a preminuli je živio sam.

Baš na Staru godinu dogodila se još jedna tragedija. U kući u Goli susjedi su pronašli tijelo žene za koju se kasnije ispostavilo da je umrla zbog trovanja dimnim plinovima. Naime, zbog velike koncentracije plina, djelovanjem tlakova, uključivanjem nape u kuhinji dok je u isto vrijeme gorio plinski bojler došlo je do smrti žene, a pokraj nje pronađen je i njen uginuli pas.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).