FOTO Slaven Belupo krenuo s pripremama, na probi Makedonac Pandovski

17:22h
0
110107-slaven

Koprivnički nogometni prvoligaš Slaven Belupo u petak je krenuo s pripremama za proljetnu sezonu. Uvodno slovo u svlačionici održali su direktor kluba Robert Markulin i trener Mile Petković, nakon čega je na igralištu s umjetnom travom uslijedio prvi trening.

Mile Petković naglasio je da slijedi dokazivanje, dokazivanje od prvog treninga, prijateljskih utakmica, pa sve do prvenstvenih i kup utakmica. Upozorio je i na ljepotu sporta i moralnost igrača.

– Sportski motiv imamo. Pripreme su uz treninge i jedan oblik druženja u sportu koji treba biti radost, uvažavajući principe koje ovaj sport zahtijeva, bez nekih ponašanja koja ne pripadaju sportu općenito. Ne samo u svlačionici i na terenu, već i u gradu. Probajte se fokusirati na ono što vam je posao, pronađimo svi skupa baruta i rezerve za svoju osobnu afirmaciju, afirmaciju kluba, a uz svladavanje procesa stasanja moguće je da se krene putevima mladog Mateasa Delića i materijalno dugotrajnije osobno stabilizira. A do toga se može doći samo dugotrajnim, ozbiljnim radom – rekao je Petković.

Delić je svojim odlaskom u Koreju otvorio proces za nekog drugog, rekao je Petković, a juniore priključene pripremama upozorio je da nisu tu samo reda radi i o njima samima ovisi, ne o treneru, koliko će se s njima računati.

Pripremne utakmice sa Zagrebom, Krkom, Omišljom, Rijekom…

U Koprivnici će se trenirati do 17. siječnja, kada se odlazi na Krk do 27. siječnja, a od 30. siječnja do 9. veljače Slaven Belupo bit će u Medulinu. Prije odlaska na Kvarner i u Istru Slaven Belupo će 15. siječnja u Zagrebu odigrati prijateljsku utakmicu sa Zagrebom. Krk, Omišalj i Rijeka bit će suparnici na Krku, a za Medulin se još dogovara s klubovima.

Sve je to u funkciji osvajanja bodova. Za postizanje boljeg rezultata i napredak na ljestvici za poneko mjesto, Petković već sada upozorava: prva je utakmica najvažnija, a to će u prvenstvu biti sa Splitom, a ne odriče se ambicija ni u Kupu s Dinamom u travnju. Podsjetio je svoje igrače:

– Imamo dvije utakmice, dvije šanse u Kupu s najboljim hrvatskim klubom. Motivacijski treba djelovati to što imamo do kraja sezone tri utakmice s Dinamom i jednu s Hajdukom, s velikom prilikom za dokazivanje – stavio je to na dušu i razmišljanje svojim igračima Petković.

Delić u Koreju, Labudović raskinuo sporazumno, Tepurić na transfer listi

Mile Petković u proljetnoj sezoni može računati na ”staru gardu” u kojoj su: Silvio Rodić, Adis Nurković, Vedran Purić, Dalibor Poldrugač, Elvis Kokalović, Kaja Rogulj, Marin Šestak, Alen Maras, Davor Bagarić, Josip Milardović, Nicolas Nynkeu, Mario Gregurina, Drago Papa, Marin Jakšinić, Stjepan Poljak, Aljoša Vojnović, Goran Mujanović, Matija Poredski i Tomislav Bušić. Njima su za pripreme priključeni juniori iz Škole nogometa: Antun Marković, Igor Bubnjić, Stjepan Geng, Pejo Kuprešak, Anđelo Atlija, Petar Brlek, koji je trenutno s kadetskom reprezentacijom. Na probi je makedonski U-21 reprezentativac Aleksandar Pandovski (Vardar, Skoplje).

Iz kluba su otišli Mateas Delić (J. Koreja, Gangwon) i Tomislav Labudović uz sporazumni raskid, imao je samo šest posto nastupa.

Franjo Tepurić nije više u sastavu prve momčadi, već se nalazi na transfer listi. Nije želio sporazumni raskid. U slučaju posudbe, a važi za svakog igrača Slavena Belupa, klub u koji ide mora preuzeti sve obaveze. To znači da Slaven Belupo neće plaćati više nikog tko nije u kadru njegove momčadi.

– Ako potpiše profesionalni ugovor za Tepurića imamo pravo na naknadu za razvoj, toga se nećemo odreći, po sezoni je to 20.000 eura, ukupno 120.000. Inače, u Slaven Belupo mogu doći samo igrači koji ništa ne koštaju, dakle sa čistim papirima i uspješnom sezonom iza sebe – obavijestio je direktor kluba Robert Markulin.

Inače, svi igrači Slavena Belupo plaćeni su prema ugovorima, većini se to isplaćuje u 12 mjesečnih rata, premija nema, samo je predviđena nagrada za ulazak u europsko natjecanje.

{vsig}sport/nogomet/01-2011/slaven-pripreme{/vsig}