Koprivničke uspomene

FOTO U svojoj novoj knjizi akademik Dragutin Feletar prikazao Koprivnicu nekada koja je temelj današnjeg identiteta grada

Stara građanska Koprivnica jedna je od sjajnih i čvrstih karika hrvatskog povijesnog lanca zbivanja i života u ovom djelu Europe. Stara je Koprivnica, dakle, neumitni dio nas samih, današnjih njezinih stanovnika, kaže Feletar.

15:23h
0
Foto: koprivnica.hr

Svečanost predstavljanja knjige Koprivničke uspomene akademika Dragutina Feletara, održana je jučer u gradskoj upravi.

– Sretan sam što mi je pripala čast pisanja predgovora ove prekrasne  fotomonografije našega grada. Akademik Dragutin Feletar posjeduje ogromnu količinu elana i energije što je pretočeno u knjizi sažetoj događajima unatrag 150 godina koji nam pokazuju koliko je u našu Koprivnicu tada utkano srca, volje, ljubavi te odricanja – rekao je Jakšić.

Zadovoljstvo u promicanju novih kulturoloških smjernica kroz knjigu iskazao je prof. dr. Hrvoje Petrić, recenzent knjige.

– Akademik Dragutin Feletar posjeduje kapacitete predstavljanja i pisanja za daljnja zbivanja u budućnosti naše Koprivnice. Knjiga je vizualni prikaz Koprivnice nekada koja je bila temelj gradnje današnjeg identiteta grada – rekao je prof. dr. Hrvoje Petrić.

Foto: koprivnica.hr

Okupljene je kroz knjigu, odnosno bogatu prošlost koprivničke arhitekture i kulturnog života proveo akademik Dragutin Feletar, autor knjige čiji je govor publika popratila velikim pljeskom.

– Koprivnica je srce i duša Podravine. Pogotovo se to odnosi na staru koprivničku jezgru. Iako nam se danas u toj staroj Koprivnici smiješe još jedino barokne, klasicističke ili secesijske fasade više ili manje očuvanih zdanja, ipak se iza njih naziru živi Koprivničanci koji su stvarali taj grad. Stara građanska Koprivnica jedna je od sjajnih i čvrstih karika hrvatskog povijesnog lanca zbivanja i života u ovom djelu Europe. Stara je Koprivnica, dakle, neumitni dio nas samih, današnjih njezinih stanovnika – ovim riječima svoju knjigu Koprivničke uspomene započeo je akademik Dragutin Feletar.

Svečanost predstavljanja svojim izvedbama uveličali su glazbenici Laura Mjeda i Marin Hraščanec te Miroslav i Gordana Evačić.

Loading...