Rekonstrukcija

FOTO U tijeku su radovi na izgradnji kružnog toka na Peskima, vozači se pozivaju na oprez

Zbog radova na raskrižju promet je povremeno zatvoren te se regulira kroz obilazne pravce, građani se mole za razumijevanje i strpljenje.

09:14h
0
Foto: Grad Đurđevac

U Đurđevcu se nastavljaju radovi koji su počeli sredinom rujna kada je počela rekonstrukcija raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže, a sada se postavlja rubnjak kako bi se povećala sigurnost u prometu jer se radi o vrlo opasnom raskrižju.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a kako se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancirat će radove sa 700.000 kuna, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

– Radovi prate zadanu dinamiku izvođenja i trenutno su ispred svih rokova, a vjerujem da će nas i vrijeme poslužiti. Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Zbog radova na raskrižju promet je povremeno zatvoren te se regulira kroz obilazne pravce. U zoni radova promet je omogućen samo za stanare i vozila gradilišta.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...