Proglašeni najbolji učitelji

FOTO Učiteljica Hergotić: Optimizam i pozitiva nikad ne smije nestati iz učitelja, svaki učitelj u svojoj školi ima svoj dom

Najbolje među najboljima, izvrsne među izvrsnima, Grad je darovao s prigodnim poklonima, a pošto su sve dobitnice ženskog spola uručene su im kutije za nakit koje su ručni rad iz Galerije Mijo Kovačić, a na njima se nalaze motivi našeg istoimenog naivnog slikara.

15:03h
0
Najbolji učitelji // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. studenog, u prostorima Grada Koprivnice danas je održan prijem za najbolje učitelje koprivničkih osnovnih škola.  Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine na isti datum kada se 1966. godine održala konferencija u Parizu gdje je UNESCO proglasio Pravo na odgoj i obrazovanje temeljnim ljudskim pravom.


– Koristim ovu priliku da vam čestitam vaš dan, doduše sa dva dana zakašnjenja, ali u subotu vas ipak nismo htjeli “dovlačiti” u gradsku upravu. Ono što često ponavljam, a i sada ću, jest činjenica da smo mi ponosni na naš osnovnoškolski obrazovni sustav, ponosni smo na sve naše škole, ravnatelje – rekao je na samom početku gradonačelnik Mišel Jakšić te nastavio – Ako i je nešto prepoznato diljem Hrvatske pa i diljem Europe kao velika kvaliteta i velika prednost za život u Koprivnici, to su naše škole – zaključio je Jakšić.

Škole ne čine samo zgrade, ne čine samo knjige, škole i uspješan sustav čine i ravnatelji, nastavnice i nastavnici, riječi su Jakšića.

Najbolji učitelji // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

– Ono što vi činite s učenicama i učenicima, kako promovirate Koprivnicu, ono što mladi ljudi ostvaraju nakon završene osnovne škole, govori da ste vi doista jedan veliki brand, ponos te nada i optimizam da sve u ovom gradu, u konačnici i u našoj državi, ipak može ići brže i bolje – rekao je Jakšić.

Najbolje među najboljima, izvrsne među izvrsnima, Grad je darovao s prigodnim poklonima, a pošto su sve dobitnice ženskog spola uručene su im kutije za nakit koje su ručni rad iz Galerije Mijo Kovačić, a na njima se nalaze motivi našeg istoimenog naivnog slikara.

Najbolje učiteljice u školskoj godini 2018./2019. godini su :

Andreja Sinjeri, mag. logoped iz Centra za obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Sara Beriša, profesorica saksofona iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Mirna Kovačić, profesorica povijesti i geografije iz OŠ Đuro Ester.

Mara Grašić, učiteljica savjetnica iz OŠ Braća Radić.

Suzana Herogotić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Najbolji učitelji // Foto: Matija Gudlin
Mirna Kovačić // Foto: Matija Gudlin

– Zahvalila bi se svojim kolegama koji su me ove godine izabrali, naravno i ravnateljici koja mi sve ove godine pruža podršku u mome radu. Budući da sam još relativno mlada, vrlo optimistično pristupam svojem poslu. Čvrsto sam uvjerena i to govorim svojim kolegama da ukoliko stvarno vjeruju da su njihovi predmeti stvarno najbitniji u obrazovnom sustavu, a ja vjerujem da su povijest i geografija najvažniji, sigurna sam da će učenici taj stav i pristup i prepoznati. Moj cilj je uvjeriti ih u tu tezu do kraja školske godine – rekla je s osmijehom na licu Mirna Kovačić, prof. povijesti i geografije te dodala kako se uvijek trudi osuvremeniti svoje satove te se veseli svakoj promjeni.

Suzana Hergotić // Foto: Matija Gudlin
Suzana Hergotić // Foto: Matija Gudlin

– Kažem da dolazim iz najljepše škole u našem gradu, zovemo ju dama. Kroz zidove naše škole, koji su prepuni prekrasnih uspomena, svakodnevno pokušavamo pričati priče i poučavati našu djecu da cijene prošlost, ali time razvijamo kod njih i nadu za bolju budućnost. Imam privilegiju da radim kao učiteljica razredne nastave, jedan je to od najljepših poslova u životu. Optimizam i pozitiva nikad ne smije nestati iz učitelja, svaki učitelj u svojoj školi ima svoj dom. Djeca su nada za bolje sutra. Trebamo se što više baviti djecom, imati više strpljenja s njima, bili mi učitelji ili i roditelji. Zahvaljujem svom kolektivu na odanoj počasti, svi su oni dio mene i ja sam utkana u njih. Isto kao i moja djeca, odnosno učenici – rekla je Suzana Herogotić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

čitam...