14.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DIVLJA DEPONIJA

FOTO/VIDEO Cvetkovečki breg zatrpan otpadom, među smećem i računi s imenima, komunalni redar Habek: Znamo počinitelje, platit će kaznu i ukloniti smeće
F

Količina otpada neprestano raste, auti noću ovuda redovito prolaze, a nitko ne reagira. Prošlu nedjelju sam zadnji put čuo da je netko prošao i zaustavio se, a ujutro sam vidio i što je sve istovario, priča nam Branimir

Ne propustite

Na svega nekoliko stotina metara od centra Rasinje, na predjelu zvanom Cvetkovečki breg, već neko vrijeme “raste” divlja deponija na koju u posljednje vrijeme sve glasnije ukazuju brojni stanovnici ovog kraja.

Na lokaciju koja je brojnima postala krajnja destinacija za istovar glomaznog otpada i smeća nas je upozorio Branimir Vadas koji stanuje u blizini i ljuti ga ovakvo ponašanje neodgovornih pojedinaca.

– Količina otpada neprestano raste, auti noću ovuda redovito prolaze, prazne bunkere, a oni koji bi trebali, ne reagiraju. Prošlu nedjelju sam zadnji put čuo da je netko prošao i zaustavio se, a ujutro sam vidio i što je sve istovario. Među smećem je bilo i nekih bačenih računa s imenom i prezimenom pa je lako otkriti tko je smeće dovezao – priča nam dok prolazi preko velike količine nabacanog smeća na kojem ima svih vrste otpada, od limenki, staklenih boca, tetrapaka, plastične stolarije, odjeće, obuće, namještaja…nema čega nema.

Kaže da je o svemu obavijestio nadležne službe i komunalnog redara.

– Ispočetka su bacali u jarak, a sad evo, kolko plastične stolarije i svega, našao sam platnu listu od jedanaestog mjeseca, znači da je u dvanaestom ili prvom mjesecu to dovezeno, gume i ostalo. Komunalni neće izaći van, ne bi se ljudima htio zamjerati. I slike sam mu poslao i dokaze i onda mi je još prijetio nek to s Facebooka brišem, jer to nisu službene stranice – ispričao nam je Vadas.

Rasinja, smeće
Foto: Ivan Balija

Tvrdnje da nitko ništa ne poduzima komunalni redar Općine Rasinja Dražen Habek opovrgava. Navodi da se godinama bori s ovakvim situacijama kada ljudi prijavljuju probleme koji će se promijeniti tek kad se promjene stvari u nečijim glavama. S druge, pak, strane, kad se organizira konkretna akcija čišćenja takvih lokacija odazove se tek nekolicina spremnih zasukati rukave, ovi “zviždači” za takvo što nemaju vremena. S ovim posljednjim slučajem upoznato je i općinsko vodstvo.

– Taj potez Bolfan-Segovina-Stari Breg dosta je prometan. Nove količine otpada dovezene su pretprošlu nedjelju, a u međuvremenu smo otkrili i imena dvojice počinitelja. Riječ je o osobama s područja Varaždinske županije koje sam kontaktirao i kojima će nakon što potpišu izjavu i zapisnik biti određen rok da sve što su istovarili i odvezu iz šume. Osim toga, bit će im naplaćena i kazna od 500 kuna koliko ista iznosi kad je počinitelj fizička osoba – napominje Habek.

Kaže da redovito obilazi teren, mjesečno napravi 300-tinjak kilometara po lokalnim putevima.

– Jedan komunalni radnik i ja nadgledamo ukupno 102 prostorna kilometra i nemoguće je biti prisutan na svakom ćošku. U sedam godina riješili smo pitanje 90 posto divljih deponija, a ovu ćemo riješiti zelenom čistkom koju ćemo održati pred Uskrs pa pozivam mještane da rezerviraju taj vikend i odazovu se u što većem broju na tu važnu akciju i zajedničkim snagama očistimo taj dio šume – poručio je Habek za kraj.

Rasinja, smeće
Foto: Ivan Balija
Rasinja, smeće
Foto: Ivan Balija
Rasinja, smeće
Foto: Ivan Balija
Rasinja, smeće
Foto: Ivan Balija
Rasinja, smeće
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđa se vraća!

U novoj kampanji za Pan pivo vraća se lik legendarne Đurđe

„Svaki je Pan prilika za druženje“ nova je kampanja domaćeg pivskog brenda Pan koja se bavi jednostavnom stranom hrvatske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti