24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
"NOVO NORMALNO"

FOTO/VIDEO Krenula nova školska godina, pod maskama! Roditelji uz ogradu pratili djecu, neki se boje širenja zaraze
F

Učiteljice i učitelji dočekivali su nove ili stare učenike, usmjeravali ih i objašnjavali što trebaju činiti i kako se ponašati.

Ne propustite

Krenula je nova školska godina! Iako je prošla bila specifična – prvo po štrajku, a zatim i pojavi koronavirusa – ova neće biti mnogo drugačija. Cijelo ljeto vodile su se rasprave o načinu provođenja nastave zbog mogućeg širenja zaraze. Podsjetimo, nastava u Osnovnoj školi A. N. Gostovinski prva dva tjedna odvijat će se online nakon što su tehničko osoblje te jedna učiteljica pozitivni na koronavirus.

Mnogi su učenici, ipak, došli u škole, na direktnu nastavu, a postoji i mogućnost kombiniranog modela koji bi uključio istovremeni rad od kuće te iz školske klupe. Učenici od prvoga do četvrtoga razreda ne moraju nositi maske, dok ih stariji imaju. Danas, ispred Osnovne škole Braće Radić u Koprivnici, učenici su bili podijeljeni u žutom bojom označene prostore pripadajućeg razreda. Dio ih je, uobičajeno, stizao autobusima, jednako tako s maskama na licu. Jedan po jedan razred bio je prozivan od strane nastavnika, nakon čega su djevojčice i dječaci na ulazu dezinficirali ruke. Istaknimo kako su na jedan ulaz u školu stizali niži razredi, a kroz drugi viši, kao što je inače običaj ove koprivničke škole. Na podu je, pak, bila postavljena spužva kojom su također prošli dezinfekciju. Svaki će razred, rekao je ravnatelj Braće Radić Krešo Grgac, biti u svojoj učionici.

– Čini mi se da je malo napuhano, ali vjerujem da će biti u redu, samo da se nitko ne zarazi. Moja su djeca prihvatila nošenje maski kako bi se zaštitili od drugih. Vidjet ćemo kako će sve funkcionirati u razredu. No, ne bojim se – rekao je Miro, otac dvoje dječaka od kojih jedan ide u četvrti, a drugi u peti razred.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Učiteljice i učitelji dočekivali su nove ili stare učenike, usmjeravali ih i objašnjavali što trebaju činiti i kako se ponašati. S druge strane, dio roditelja na određenoj udaljenosti čekao je trenutak u kojemu će njihove kćeri i sinovi ući u školi u krenuti s prvim danom nastave.

Kristina, majka dječaka koji je krenuo u peti razred i koji, dakle, mora nositi masku, kaže kako mu to ne predstavlja problem.

– Bolje da imaju maske nego da nemaju. Ne mislim kako im stvara stres, oni su već veliki, možda. Svi smo roditelji, naravno da se bojimo moguće zaraze, to je prirodno. Vrijeme će pokazati koliko će se uspjeti zaštititi, ipak su djecu, teško ih je distancirati. Nadam se kako će biti dobro. Ne bih rekla da je čisti online način dobar, više sam za kombinaciju kako bi se smanjio broj djece u školu – smatra Kristina.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tihomir, otac učenice petoga i učenika prvoga razreda, nada se kako će školska godina dobro proći. Vjeruje kako je nastava u školi mnogo bolja od one od kuće.

– Naviknuti su na maske i mjere, mislim da će biti u redu. Ne vjerujem da im se stvara stres. Adaptivni su, brzo se privikavaju. Ako se svi toga moraju pridržavati, mislim da je skroz u redu – rekao je Tihomir, dodavši kako se ne boji mogućeg širenja zaraze među školskim klupama.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/2817894348534653/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prijepodne u gradu

FOTO // Vruća špica u centru Koprivnice, predivne ljetne kombinacije zapljusnule centar

Toplinski val zapljusnuo nas je ovoga tjedna, no ništa ne može spriječiti Koprivničanke i Koprivničance u njihovom subotnjem ritualu. Odlazak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×